ŠIRENJE POSLOVANJA

Coolpad ušao i na zapadnoeuropska tržišta

31.01.2016 u 08:03

Bionic
Reading

Nakon što je u trećem tromjesečju 2015. godine krenuo s prodajom na tržištima srednje i istočne Europe, kineski proizvođač Coolpad službeno je ušao i na zapadnoeuropska

Uz početak prodaje predstavljeni su i novi logotip te potpuno novi vizuali brenda.

'Izuzetno smo dobro upoznati s europskim tržištem jer smo već mnogo godina prisutni u Europi kao ODM proizvođač za velike europske telekomunikacijske operatere.

Posljednjih nekoliko godina naša je pozicija u Kini iznimno jaka; prvi smo predstavili dual sim standby opciju i ponudili prvi LTE telefon, a ostvarili smo i mnoge druge uspješne projekte koje smo željeli pokazati svijetu', izjavio je Denny Qiu, Coolpadov šef europskog poslovanja.


Christoph Lichtenberg, Coolpadov menadžer za Njemačku i Švicarsku, predstavio je dva nova Coolpadova modela: Porto S i Torino S, namijenjenih svim europskim tržištima. Obećao je kako će u segment jeftinih i srednje skupih telefona uvesti elemente uređaja više klase kao što su Qualcommovi procesori, podrška za LTE ili senzor za prepoznavanje otiska prsta.

Coolpad će na njemačkom i švicarskom tržištu započeti s prodajom od sljedećeg mjeseca.

Porto S - iz linije već prisutne na hrvatskom tržištu - između ostalog nudi HD zaslon dijagonale pet inča (12,7 centimetara) i razlučivosti 1.280 puta 720 piksela, s gustoćom od 294 piksela po inču. Dolazi s podrškom za Miravision, mreže 4G LTE te dvije kartice SIM .

Dimenzije su 143 puta 72 puta 7,6 milimetara, težina 125 grama. Pogoni ga četverojezgreni procesor Mediatek, podržan s gigabajtom RAM-a, a opremljen je i stražnjom kamerom od osam megapiksela s LED bljeskalicom, koja snima FHD video zapis od 1.080 p te prednjom kamerom od dva megapiksela.

Operativni sustav je Android 5.1 Lollipop, redizajniran kako bi bio brži i učinkovitiji te manje opterećivao bateriju, kažu u Coolpadu. Baterija kapaciteta 2.000 mAh trebala bi izdržati do osam sati razgovora, a u standby modu na 3G mreži i do tjedan dana bez punjenja.

Interna memorija broji osam GB, proširivo do 64 GB karticom mikro SD. Porto S dolazi u bijeloj i tamnosivoj boji, a preporučena maloprodajna cijena je tisuću kuna.


Torino S je blago zakrivljeni stakleni pametni telefon sa 4,7-inčnim (11,9 cm) zaslonom ekranom HD rezolucije (1.280 puta 720 piksela, gustoća 312,5 piksela po inču) i čitačem otisaka prstiju straga.

Možete namjestiti čitač otisaka na pet različitih prstiju za različite zadatke: otključavanje telefona, pokretanje aplikacije, selfieje, snimanje razgovora i sigurno plaćanje. Treba mu, tvrde u Coolpadu, pola sekunde za otključavanje i 0,24 sekunde za snimanje fotografije. Senzor navodno ima točnost prepoznavanja otiska od 99,9 posto, čak i kada su prsti mokri.

Riječ je o LTE uređaju s opcijom podrške za dvije kartice SIM te memorijom od dva GB RAM-a i 16 GB za pohranu, također proširivom karticom mikro SD. Pokreće ga četverojezgreni procesor Qualcomm Snapdragon 410 na 1,2 GHz.

Dimenzije telefona su 139 x 67,8 x 7,9 mm. Ima infracrveni daljinski upravljač te OTG. Stražnja kamera ima osam, prednja pet megapiksela.

Operativni sustav je Android 5.1 Lollipop i korisničkim sučeljem Cool UI 8.0. Kapacitet baterije je 1.800 mAh.

Bit će dostupan u bijeloj boji te boji šampanjca, s preporučenom maloprodajnom cijenom od 1.500 kuna.

Predstavljeni uređaji na tržištu će biti dostupni tijekom prvog i drugog tromjesečja ove godine.

Coolpad TORINO S