REFORMA

CIA će digitalno špijunirati posvuda

09.03.2015 u 10:56

Bionic
Reading

Američka obavještajna agencija sprema se na novi iskorak u digitalno doba - špijuniranje u digitalnoj domeni postat će središtem njihovih nastojanja

Reorganizaciju koja će to omogućiti najavio je nedavno CIA-in direktor John Brennan. U memorandumu kojeg je pustio u cirkulaciju online navedeno je kako su nedavno preispitali svoje djelovanje i odlučili na četiri reformska zahvata.

Prvi predviđa veća ulaganja u kvalitetnije kadrove, dok je cilj trećeg modernizacija poslovanja, zahvaljujući boljim modelima upravljanjate delegiranje odlučivanja i odgovornosti za ostvarivanje zadaća na najniže moguće razine.


Nama je zanimljiv drugi, koji traži 'prihvaćanje i korištenje digitalne revolucije te inovaciju u svim zadaćama'. Obećano je stvaranje novog odjela za digitalnu inovaciju, koji će biti odgovoran za ubrzanu integraciju digitalnih i kibernetičkih resursa u svim zadaćama, kao i za nadzor i usavršavanje digitalnih stručnjaka.

Četvrta reforma treba integrirati postojeće resurse za što bolji učinak. Preporuča stvaranje novih tijela koja će objediniti operativu, analitiku, podršku, tehniku i digitaliju.

Izvor:Register