olakšanje

Chrome uvodi novosti s lozinkama, evo što nas čeka

20.05.2021 u 11:33

Bionic
Reading

Uskoro ćemo puno lakše moći mijenjati lozinke unutar Chromea za Android. Kompanija tvrdi da će za cijelu stvar trebati samo dva pritiska prstom

Google je tijekom najnovije konferencije I/O predstavio novu značajku za menadžer lozinki u Chromeu koja korisnicima omogućava izmjenu ugrožene zaporke jednostavnim klikom na tipku. Novi sustav za sigurnosnu provjeru pronaći će lozinku koja je možda ukradena i pružiti opciju 'Promijeni lozinku' pomoću koje će korisnik biti preusmjeren na stranicu gdje će lozinku moći i promijeniti. Ako mu dozvolite, Chrome će predložiti novu lozinku te ju sukladno - pohraniti u svoju bazu.

Izvor: Screenshot / Autor: Google

Google kaže da se iza ove značajke dijelom nalazi njihov sustav Duplex for the web koji je prvotno bio korišten za online narudžbe hrane i kupovinu ulaznica za kino, objašnjava Verge.

Značajke slične ovima mogu se naći i u drugim menadžerima lozinki poput Dashlanea. U svakom slučaju, sigurni smo da će brojni korisnici Androida zahvaljujući automatskoj provjeri ugroženih lozinki uspjeti spasiti svoje internetske račune. Značajka će, kažu iz Googlea, prvo izaći u SAD-u te će tijekom nadolazećih mjeseci polako postati dostupna u ostatku svijeta. Kompanija također naglašava da će njihov menadžer lozinki moći 'povući' lozinke iz drugih sličnih programa.