PRIJAVE DO 23. VELJAČE

Bugari traže hrvatske startupove u koje će uložiti

31.01.2014 u 20:09

Bionic
Reading

Fond Launchub traži startupove koje će financirati s do 200 tisuća eura (nešto više od 1,5 milijuna kuna). Rok za prijavu teče od 1. veljače

Traže se startupovi koji imaju gotov proizvod/uslugu te za koje postoji određeno zanimanje kupaca/korisnika. Zauzvrat ćete morati dati udio u tvrtki.


Prednost imaju dobro posloženi timovi, čiji članovi razumiju tržište i publiku kojoj se obraćaju. Prijavi svakako priložite relevantne podatke (recimo, broj korisnika, prodanih primjeraka i tome slično) te opišite iskustva s akceleratorima/inkubatorima za poduzetnike i prikupljanjem novca od investitora, ako ih imate.

Prijaviti se možete od 1. do 23. veljače. Vrhunac izbora bit će četverodnevno događanje krajem ožujka u Sofiji, u kojoj će izabrani timovi proći kroz pripremu i mentoriranje kako bi predstavili svoje ideje i pridobili ulagače.

Fond Launchub ima na raspolaganju devet milijuna eura (oko 68,5 milijuna kuna). Dosad su pokrili Bugarsku, Grčku, Hrvatsku, Makedoniju, Rumunjsku, Sloveniju i Ukrajinu.

LaunchHub je od osnivanja 2012. godine uložio oko tri milijuna eura (gotovo 23 milijuna kuna) u 35 timova s područja južne i jugoistočne Europe. Uz novac, nudi podršku u vidu nastavka investiranja u kasnijim fazama razvoja, pristup mreži mentora, proizvođača i trgovaca, uspješnih poduzetnika i ulagača, ne samo u regiji, već i u Berlinu i Londonu.

Ulagali su uglavnom u projekte vezane uz e-trgovinu, mobilne uređaje, digitalne medije, infrastrukturu u računalnom oblaku, poduzetnički softver, obrazovanje i zdravstvo. Strateški su partneri Seedcampa i Mozilla WebFWD-a.