PRVA ZA ZIP

Bugari ulažu 50 tisuća eura u domaći startup

07.01.2014 u 21:32

Bionic
Reading

Greenpie razvija aplikaciju koja nutricionistima omogućava automatizaciju procesa savjetovanja u prehrani i komuniciranje s klijentima u stvarnom vremenu putem interaktivnog dnevnika prehrane

Greenpie je jedan od timova u trećoj generaciji Zagrebačkog inkubatora poduzetništva.

Njegova je suosnivačica Mirna Bačun sudjelovala na događanju Long Weekend u Sofiji, gdje je nakon višednevnog predstavljanja i pregovaranja uspjela nagovoriti Launchub na ulaganje vrijedno 50 tisuća eura (oko 350 tisuća kuna).

Launchub je fond koji ulaže u projekte i tvrtke u ranim fazama razvoja na području južne i istočne Europe. Fokusira se na one koji već imaju razvijen koncept, uigran tim i blizu su prototipu. Uz financijsko ulaganje (do 200 tisuća eura, odnosno 1,5 milijun kuna), nudi mentorski program. Od 2012. uložili su u 25 tvrtki iz pet zemalja regije. Na strateškoj razini partneri su im Seedcamp i Mozilla WebFWD.

Trenutno se Greenpie sprema na potpisivanje ugovora i otvaranje tvrtke u Bugarskoj. Investicija će im omogućiti završetak dizajna, front-enda i rješavanje pravnih pitanja.

'Greenpie je prvi ZIP-ov tim koji je osigurao investicijski kapital za svoj daljnji rast i razvoj', rekao je jedan od osnivača ZIP-a, Saša Cvetojević. 'Imamo odlične odnose s nizom vodećih europskih startup programa, među koje svakako spada i Launchub.

Drago mi je što mogu reći da još dva naša tima trenutno pregovaraju s investitorima, što je za domaće i regionalne startupove odličan pokazatelj koliko im rad u ZIP programu može značiti za projekt.'