NISU KRIVI, ALI...

Bolje ćemo osigurati iCloud, obećali u Appleu

05.09.2014 u 08:35

Bionic
Reading

Nakon neugodnog incidenta s provalom nakon koje su slike obnaženih poznatih i slavnih osoba završile na internetu šef Applea obvezao se jače pritegnuti sigurnosne mjere

Promjena se, najavio je Tim Cook, sastoji prvenstveno od uvođenja novih upozorenja u slučaju kad dođe do izmjena vezanih uz korisnički račun, kao i dvostupanjske verifikacije.

Desetak korisničkih računa poznatih i slavnih osoba kao što su Jennifer Lawrence i Kate Upton bili su metom upada hakera, koji su se uspjeli dokopati njihovih korisničkih imena i lozinki, vjerojatno pogodivši odgovore na sigurnosna pitanja ili koristeći alate za razbijanje. Golišave fotke su se našle na internetu, a iz Applea su tvrdili (i dalje od toga ne odustaju) kako za provalu nisu krivi.


Za dva tjedna počet će korisnicima slati e-poštu i obavijesti kad god netko koristi dotad neupotrebljavani uređaj za obnovu ili logiranje na iCloud, odnosno kad dođe do promjene lozinke.

S korisničkim imenom i lozinkom moguće je preuzeti kompletan sadržaj korisničkog računa na iCloudu, uključujući fotografije, SMS-ove, bilješke o pozivima, adresare, kalendare...

Apple već ima dvostupanjsku verifikaciju za iTunes. iCloud nije imao tu značajku, što je očiti previd.

Izvor:PC World