I NAS ZANIMA

Apple i FBI traže tko je 'skinuo' Jennifer Lawrence

02.09.2014 u 08:27

Bionic
Reading

U tijeku je istraga tko je provalio u Appleov servis u računalnom oblaku, u kojem je - čini se - pozamašna zaliha golišavih slika poznatih i slavnih. A nas zanima - možemo li vjerovati Appleu?

U Cupertinu su se koncentrirali na to je li sigurnosni propust u njhovom servisu iCloud doveo do toga da se na internetu nađu slike Jennifer Lawrence i drugih u izdanju koje baš i nije za javnost.

Kao što smo već pisali, poveća količina fotografija Jennifer Lawrence, Kate Upton i drugih poznatih i slavnih osoba - za neke je potvrđeno kako su stvarne, za druge se tvrdi kako su lažnjaci - pojavila se prvi put u nedjelju na 4chanu. Navodno su ukradene s korisničkih računa na iCloudu, u koje su hakeri izgleda upali zahvaljujući propustu u značajki Find My iPhone, kojeg su iskoristili pomoću brzih višestrukih uzastopnih napada.


Pokaže li se da je to istina, Apple će se naći u neugodnoj poziciji jer će morati korisnike uvjeriti kako mu mogu s povjerenjem povjeriti osjetljive fotografije i druge dokumente, unatoč tome što je rupa - čini se - brzo zakrpana.

A iCloud nije jedini s takvim problemima - nedavno se pokazalo kako iPhone ima skriven stražnji ulaz za špijune. Prije dvije godine bivši Gizmodov novinar Mat Honan okrivio je Appleovo osoblje zbog toga što su hakeri uspjeli upasti u njegov e-mail i korisničke račune na Twitteru i Gmailu.

Izvor:CNET