10. LIPNJA

BMW se sprema na otkrivanje nove generacije 'sedmice'

05.06.2015 u 09:34

Bionic
Reading

Političari i čelnici velikih kompanija diljem svijeta čekaju na svoj sljedeći automobil. Šanse su da bi to mogao biti BMW serije 7 sljedeće generacije, s kojeg Bavarci skidaju veo 10. lipnja

Što očekivati od najviše klase u ponudi? BMW je u teaser filmiću otkrio neke od detalja, poput korištenja laserskih svjetala te bedž koji nosi brand BMW Carbon Core. To znači kako će skupocjeni automobil izgledno donijeti mnogo dijelova konstrukcije od ugljičnih vlakana, iako ne treba očekivati potpunu dominaciju kao kod serija i3 i i8, već kombinaciju s aluminijem i ojačanim čelikom.

Iskustvo s proizvodnjom dijelova od ugljičnih vlakana koje je BMW skupio i3 i i8 izvedbama svakako planira implementirati u novu 'sedmicu', što rezultira smanjenjem mase od čak 130 kilograma u odnosu na postojeću seriju 7.

Bavarci svoj novi uradak nazivaju budućnosti luksuznih automobila, a premda dizajn tek treba biti otkriven, već sada je službeno poznato koliko tehnikalija 'iz budućnosti' donosi nova serija. Tu je daljinsko parkiranje vozila, upravljanje kontrolama pomoću pokreta ruku...gotovo Bondovski, zar ne?