U ZICER-U

Bliži se 10. Zagreb Connect: Evo što donosi jubilarno izdanje startup događaja

08.12.2023 u 10:13

Bionic
Reading

Na startup događanju Zagreb Connect, uz startupove koji su tek na početku svoga poduzetničkog puta, govorit će i etablirani tehnološki igrači s respektabilnim globalnim trofejima

Zagreb Connect će se održati 19. prosinca 2023. godine s početkom u 10 sati u dvorani Akcelerator ZICER-a – Zagrebačkog inovacijskog centra. Program možete pratiti uživo iz ZICER-a i u izravnom prijenosu putem Facebook i YouTube kanala organizatora. Zagreb Connect organizira ZICER u partnerstvu s Gradom Zagrebom.

Kako su međunarodno uspješni hrvatski startupovi osvajali nova tržišta? S kojim su se izazovima mučili i kada su prvi put osjetili okus uspjeha izvan granica Hrvatske? Odgovori na ova pitanja bit će središnje teme ovogodišnjeg događaja čiji će protagonisti biti keynote govornici i panelisti.

Zagreb Connect je veliko finale prvog hrvatskog akceleracijskog programa Startup Factory te demo day prve generacije novog ZICER-ovog Global Growth akceleratora. Kroz intenzivan program, 14 Startup Factory timova u ZICER-u upravo razvija tehnološka rješenja s kojima će se natjecati za pobjedu i ukupan novčani fond od 30.000 eura.

U tijeku je i Global Growth program kroz koji se šest odabranih domaćih startupova priprema za izlazak i pozicioniranje na globalnom tržištu. Oni su samim ulaskom u program osvojili ukupno 120.000 eura, a svoje će startupove također predstaviti na Zagreb Connectu.

'Zbog sigurnosti i kvalitete života koju pruža, Hrvatska je odlična polazišna točka za razvoj novih ideja. Za velike uspjehe tehnoloških startupova pak, naše je tržište premalo. Zato smo u ZICER-u podršku razvoju startupa ove godine još intenzivnije usmjerili njihovom globalnom pozicioniranju – kako kroz akceleracijski program Global Growth, kroz koji je šest domaćih startupova s međunarodnom perspektivom primilo izdašnu edukacijsku, mentorsku i financijsku podršku, tako i kroz iskustva koja će na Zagreb Connectu podijeliti etablirani domaći stručnjaci svjetskog kalibra. Pozivam sve željne znanja i novih izazova da nam se pridruže uživo u ZICER-u ili da nas prate u izravnom YouTube prijenosu 19. prosinca na Zagreb Connectu', ističe Frane Šesnić, direktor ZICER-a i inicijator programa Startup Factory i Global Growth.

Ulaz na Zagreb Connect je besplatan, a broj mjesta ograničen.