INTERNETSKA PRETRAGA

Bing je mrtav, živio Microsoft Bing

06.10.2020 u 13:11

Bionic
Reading

Popularni internetski pretraživač Bing sada je dobio novo ime i logotip te se zove - Microsoft Bing

Microsoft je odlučio rebrandirati Bing u Microsoft Bring. Premda hrpa dosadašnjih korisnika pretragu i dalje zove samo Bing, Microsoft je u blogu objavio da će se ime usmjeriti prema ovom novom. Kompanija nije napisala zašto točno stavljaju ime kompanije ispred preglednika, osim da time demonstriraju 'kontinuiranu integraciju iskustva pretrage u obitelj Microsoft proizvoda'.

Div iz Redmonda već neko vrijeme eksperimentira sa Bing logotipima koji su se povremeno pojavljivali na stranicama internetske pretrage. Bilo kako bilo, čini se da Microsoft polako unificira brend i na sve svoje proizvode stavlja prefiks Microsoft. To je napravio sa Windows Storeom koji se sad zove Microsoft Store, Office 365 se pretvara u Microsoft 365 i tako dalje.

Pored novog vizuala Bringa, Microsoft nastavlja poboljšavati odvojeni proizvod Microsoft Search koji će se protezati kroz Windows, Office i druge programa. Microsoft Seatch također se pojavljuje unutar Binga kako bi pružio mogućnost pretrage internetksih dokumenata i drugih oblika datoteka.