VIRTUALNA TURA

Isprobali smo novu aplikaciju koja će vas provesti kroz Zagreb kakav je nekad bio

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 15.05.2018 14:17
  • Objavljeno 15.05.2018 u 13:43
tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina / Tportal

Zagrebačka turistička ponuda upravo je dobila pojačanje. Zagreb Time Travel je tehnološki osvještena tura glavim gradom Hrvatske koja, među ostalim, koristi virtualnu i proširenu stvarnost

U Zagrebačkom tehnološkom parku danas je novinarima predstavljen zanimljiv dodatak zagrebačkoj turističkoj ponudi. Zagreb Time Travel šetnja je gradom potpomognuta svim blagodatima moderne tehnologije - u ovom slučaju virtualne i proširene stvarnosti.

Turisti tijekom razgledavanja dolaze od lokacije do lokacije, a na svakoj od njih ih dočekuju virtualni likovi čiji je zadatak goste upoznati sa kulturnim i povijesnim značajem te konkretne lokacije. Gamifikacija, trend koji je sve popularniji u svijetu, našla je svoje mjesto i u Zagreb Time Travelu gdje turisti mogu tijekom razgledanja i odgovarati na kviz-pitanja o Zagrebu i lokacijama koje posjećuju.

  • +11
  • +8

Predstavljanje Zagreb Time Travela u Tehnološkom parku Zagreb

Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina / Tportal

Kako funkcionira?

Tura uz pomoć Zagreb Time Travela počinje iznajmljivanjem tablet računala na kojemu je instalirana aplikacija. Pomoću GPS-sustava moguće je snaći se unutar grada, a pri dolasku na jednu od označenih lokacija aktivira će se interaktivni sadržaj. Zagreb Time Travel nudi jako puno - od selfija uz proširenu stvarnost do videoigara i mnogo toga drugog.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Zagreb Time Travel

'Klijenti ne moraju nužno imati vodiča ili animatora prije svega zbog toga jer ih vodi i animira sama aplikacija koja je iznimno jednostavna za korištenje.' rekla je kreatorica projekta Kata Barišić.

Zagreb Time Travel je tijekom stvaranja dobio financijsku potporu grada u sklopu Zagreb Startup Factoryja, čime je uspješno financijski podržan od same ideje do realizacije. Proizvod nije samo namijenjen turistima, već je zahvaljujući obrazovnom i interaktivnom faktoru vrlo pogodan za škole, odnosno školska razgledanja.

Ciljana publika

Prema autorima, Zagreb Time Travel smješten je u kategoriju proizvoda u kojem će najviše uživati tehnološki osvješteni (i znatiželjni) turisti koji vole osjećaj dostignuća te žele naš grad iskusiti na moderan i neobičan način. Uostalom, zahvaljujući proširenoj stvarnosti, Zagreb Time Travel je specifično prilagođen fotografiranju i dijeljenju putem popularnih društvenih mreža.

Ovako izgledaju tableti s instaliranom aplikacijom Zagreb Time Travel

Ovako izgledaju tableti s instaliranom aplikacijom Zagreb Time Travel

Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina / Tportal

Što nakon Zagreba?

Zagreb je tek prvi u nizu projekata kreativnog mladog tima koji sličnu stvar uskoro planira izvesti i za Zurich i Beč. Prije nego što se prebace na novu avanturu, doduše, morat će prvo Zagreb Time Travel testirati uz najoštrije kritičare - same korisnike.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!