OKRUPNJAVANJE

Bangourin Core Incubator pristupio CRANE-u

22.03.2016 u 10:12

Bionic
Reading

Hrvatska mreža poslovnih anđela (CRANE) u svoje članstvo je službeno primila, po prvi puta, jednu instituciju: zagrebački Core Incubator

Core Incubator osnovao je fond Core Commercial Investments iz Abu Dhabija. Djeluje kao startup inkubator te pruža pre-seed i seed investicije. Do sad su investirali u 17 projekata, od kojih je osnovano 12 tvrtki. Osim investicija, nude i co-working prostor.

U CoreHub startupovi se mogu prijaviti u bilo koje doba godine, a osim besplatnog radnog prostora dostupnog 24 sata dnevno sedam dana u tjednu, timovima je osigurana i mentorska podrška.

'Core Incubator, na čelu s ljudima poput Hameda Bangoure, jedan je od pionira startup inkubatora, a dosad su privukli pažnju velikih investicijskih fondova s kojima aktivno surađuju. Core Incubator ovime otvara put i ostalim sličnim institucijama da nam se pridruže.


Svatko tko investira u startupove bilo pojedinac ili institucija dobrodošao je u CRANE. Svi imamo iste ciljeve, a to su povećanje broja investicija te rapidno poboljšanje poslovne klime u Hrvatskoj', rekao je Davorin Štetner, predsjednik CRANE-a.

Tijekom prošle godine u CRANE je primljeno osam novih članova i osigurano je preko 1,5 milijuna kuna investicija.

'Vjerujemo da ćemo ovim članstvom dati svoj doprinos povećanju investicija u inovativne projekte visokog potencijala rasta te zajedno s ostalim cijenjenim članovima CRANE-a ostvariti izvrsne rezultate u narednom razdoblju.

Veselimo se zajedničkoj suradnji i radu na podizanju uspješnih poduzetničkih priča te jačanju poduzetničkog načina razmišljanja', rekao je Hamed Bangoura, direktor Core Incubatora.