E-TRON QUATTRO

Audi ima i električnog terenca s dometom od 500km

15.09.2015 u 17:19

  • +2

Audi E-Tron Quattro

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Audi

Bionic
Reading

Konceptom E-Tron Quattro, Audi navodi kako želi pružiti 'okus stvari koje tek dolaze'. Štoviše, za realizaciju vizije na temelju koncepta trebat će čekati tek do 2018. godine, kada se planira serijska izvedba sportskog električnog vozila iz SUV kategorije

Srce E-Tron Quattro koncepta čine tri elektromotora, od kojih je jedan smješten sprijeda, a druga dva straga. Ukupno razvijaju 430KS, a uz boost mogu razviti i do 496KS, što je dovoljno za ubrzanje do stotke u svega 4,6 sekundi.

Za svakodnevnu vožnju ovo vozilo bi moglo ponuditi autonomiju od 500km, zahvaljujući optimizaciji električnih sustava te posebnom dizajnu koji je osigurao koeficijent otpora zraka od 0,25. 'Budućnost električne mobilnosti je ovakva - sportska, učinkovita i primjerena svakodnevnoj uporabi', navodi Audi u priopćenju za medije.


Primjena tri elektromotora je prvi takav pokušaj za Audi, a navodi se kako je takav pogonski sustav osigurao više različitih mogućnosti uporabe i načina vožnje no ikad prije. Luksuzni SUV ovaj proizvođač na temelju koncepta E-Tron Quattro planira predstaviti početkom 2018. godine.

Audi ima i električnog terenca s dometom od 500km