B85M-GAMER

Asus predstavio moćnu matičnu ploču za gejmere

02.02.2015 u 07:02

Bionic
Reading

Asus je krajem proteklog tjedna objavio najnoviju matičnu ploču napravljenu samo za ljubitelje videoigara - B85M-Gamer

Kako bi popratio dolazak nove generacije Intelovih procesora te ujedno i ostao dosljedan imidžu firme kojoj je doista stalo do gejmera, Asus je nedavno predstavio B85M-Gamer, matičnu ploču specijaliziranu za ljubitelje videoigara. Razlog zbog kojeg bi se trebala dopasti ovom kadru PC vlasnika njezine su otporne komponente, natprosječne mrežne performanse te integrirana zvučna kartica visoke kakvoće

B85M-Gamer spada u seriju micro-ATX matičnih ploča te je prvi takav model specijaliziran za igranje igara.

Razlog zbog kojeg bi upravo vas - igrače trebala zaintrigirati njezina je postojanost. Naime, ova matična ploča sadrži automatske osigurače Gamer’s Guardian koji štite portove i DRAM od prenapona i kratkog spoja te i ESD Guards na USB portovima, audio i Ethernet konektorima što u principu znači da je dodatno zaštićena od elektrostatičkog pražnjenja. Ovo, očekivano, rezultira duljim životnim vijekom spojenih komponenti.

Što se zvuka tiče, B85M-Gamer opremljen je Asusovom tehnologijom ASUS SupremeFX koja pored pojačalom poboljšanog zvuka nudi i nešto puno važnije - zaštitu od elektrostatičkog šuma uzrokovanog susjednim komponentama.

Za kraj, mreža. B85M-Gamer sadrži Intel Gigabit Ethernet za poboljšani online gejming. Ova mrežna tehnologija komunicira direktno s procesorom Intel i pruža visok protok smanjujući ukupne zahtjeve za procesiranje.

Za dodatne informacije o B85M-Gameru posjetite stranicu Asusovu Republic of Gamers