GT51CA

Asus ima novu opaku konfiguraciju za gejmere

24.04.2016 u 10:41

Bionic
Reading

ASUS Republic of Gamers je nedavno predstavio GT51CA, moćno gejming desktop računalo koje pokreće šesta generacija Intel Core i7 procesora s Turbo Gear tehnologijom za overclocking do 4.6GHz bez potrebe za resetiranjem

ROG GT51CA podržava NVIDIA GeForce GTX grafičke kartice sve do Titan X modela u SLI konfiguraciji. Uz to, također se može konfigurirati s do dva 512GB NVMe PCIe RAID 0 SSD-a za pristup podacima do brzine od 3.2Gbps, što je do šest puta brže u odnosu na klasične SATA SSD-ove.

DDR4 memorija modela ROG GT51CA je također overclockirana s 2133MHz na 2800MHz kako bi ubrzala podizanje sustava i učitavanje igara.

ROG GT51CA ima sustav za odvođenje topline kako bi omogućio stabilne gejming sesije visokih performansi. On je sačinjen od višezonskih termalnih rješenja koja snižavaju temperature do 31% čak i tijekom napornih maratonskih gejming sesija.

Za hlađenje procesora koristi Hydro Overclocking System tekućeg hlađenja, a za grafičku karticu zasebne kanale za zrak koji uvlače hladan zrak u kućište. Uz sve to, napajanje se nalazi u donjem dijelu kućišta sa svojim vlastitim sustavom kanaliziranja zraka.

Kao mali estetski dodatak u ROG GT51CA opremljen je dinamičnim vizualnim dodacima. On koristi 8 milijuna boja LED osvjetljenja raspoređenih u 4 zone kućišta te ima mogućnost promjene boje osvjetljenja kada je sustav overclockiran. Zahvaljujući spomenutom dizajnu ROG GT51CA dobio je 2016 iF Design nagradu i 2016 CES Innovation nagradu.

Prijenosni ROG BAND daje korisnicima mogućnost pristupa Shadow Driveu, skrivenom hard disku za pohranu osobnih i osjetljivih podataka a uz to ROG BAND se također može koristiti za aktiviranje overclock režima.
Ekskluzivna ASUS AEGIS II aplikacija omogućuje gejmerima nadgledati performanse sustava, snimanje i editiranje gameplayja Gamecasterom i lako dijeljenje svojih videozapisa na društvenim mrežama.

Cijena će, očekivano, biti objavljena naknadno.