HEALTHKIT VEĆ POSTOJI

Apple u problemima zbog naziva noviteta u iOS-u 8

05.06.2014 u 06:43

Bionic
Reading

Apple je nedavno otkrio niz noviteta za novu verziju svoje mobilne platforme iOS, a među njima je spomenut i HealthKit alat, kojeg će developeri moći iskoristiti za izradu poveznica između Health čvorišta na iUređaju i različitih aplikacija vezanih za zdravlje korisnika. Ipak, već postoji kompanija nazvana HealthKit, a da stvar bude gora, ona se bavi razvojem softvera...

Novo Health čvorište tek je dio u nizu noviteta vezanih za nadolazeći iOS 8, a sama aplikacija će skupljati zdravstvene i fitness podatke s različitih dodataka - tlak, puls, kalorije, spavanje i dr. Štoviše, aplikacija će ponuditi i osnovne medicinske podatke o korisniku poput alergija i kartice za slučaj nužde.


Apple je ipak odabrao krivo ime, vjerojatno ne provjerivši da nešto naziva HealthKit već postoji na tržištu - a također se tiče softvera i medicine. 'Appleu se sviđa naše ime, ali se ono sviđa i nama!', stoji na službenom blogu kompanije HealthKit.

'Polaskan sam da se Appleu toliko sviđa naše ime (...) no kao ljubitelju te kompanije, osjećam se iznevjereno. Nisu osjećali potrebu pretražiti pojam (HealthKit) u tražilici, nešto što bi oduzelo svega pet sekundi vremena (...) Jesu li oni toliko moćni da su iznad odrađivanja te jednostavne pretrage?', piše na blogu

Iako naziv 'HealthKit' nije nešto što će biti vidljivo krajnjem korisniku, problem vezan za ime će teško 'otići u zaborav' te je izgledno da će Apple morati platiti određeni iznos. Ipak, kompanija barem otvoreno ne prijeti tužbom već poziva korisnike da upute pisma i poruke preko Twittera Timu Cooku, Appleovom čelniku.