RADE NA TOME

Apple se ispričao korisnicima zbog spama u kalendaru

02.12.2016 u 08:43

Bionic
Reading

U posljednje vrijeme brojni korisnici iClouda dobivaju spam pozivnice u kalendarima. Apple je priznao kako imaju problema sa spamom koji se voli ugnijezditi u kalendar. Istovremeno su ponudili i ispriku te naveli kako rade na otkrivanju i blokiranju sumnjivih pošiljatelja

Dok Apple ne blokira i popravi stvar u potpunosti, jedino rješenje za blokiranje spam unosa u kalendaru je ovo. Za blog iMore, Apple je izjavio sljedeće:

'Ispričavano se što neki naši korisnici dobivaju spam pozivnice u kalendaru. Aktivno radimo na tom da identificiramo i blokiramo sumnjive pošiljatelje i spam pozivnice koje se šalju diljem svijeta.'

Korisnicima je inače na izboru odbiti ili prihvatiti takvu pozivnicu za kalendar kako bi se riješili naporne obavijesti, no bilo koja od tih odluka pošiljatelju može dati do znanja da je Apple račun aktivan te ih se može dalje maltretirati spamom. Iako se od prošle godine može lakše disati barem po količini spama, uvijek se otkrivaju nove metode napornih napada na korisnike.


Najveći je problem u tom što macOS i iOS radi praktičnosti skeniraju email pretince korisnika kako bi našli pozivnice za kalendar, tj. kako bi se lakše organizirali sastanci i zadaci. UGG i Ray-Ban spam botovi koriste upravo to da bez prekida gnjave korisnike.

Ponešto je bizarno da se Apple odlučio dati izjavu tek jednom popularnom blogu pa ostaje nejasno koliko korisnika je zahvaćeno problemom, kao i to kada će se kalendar moći koristiti normalno.

Via Gizmodo