NE IZGUBITE NIT

Apple i službeno najavio događanje za 21. ožujka

11.03.2016 u 12:55

Bionic
Reading

Glasine su inicijalno govorile o 15. ožujka kao mogućem datumu otkrivanja Appleovih noviteta, no stvari su se proteklih tjedana pomakle na 21. ožujka. Upravo taj datum je sada i službeno potvrđen, a od gadgeta valja očekivati iPhone i iPad Pro manjih dijagonala zaslona

Kako je ranije bilo riječi, umjesto iPada Air 3 kojeg Apple nije predstavio paralelno s modelom Pro prošle godine, sada bi se trebao pojaviti Pro u 'mini' izdanju (dijagonale uobičajenijih 9,7"). Novi iPhone, koji bi mogao nositi naziv iPhone SE trebao bi biti vrlo sličan iPhoneu 5, no pored manje dijagonale od modela 6s iznutrice bi i dalje trebale biti jednako opake.

Pozivnica s naslovom 'Let us loop you in' ne otkriva mnogo toga, iako su neki počeli špekulirati kako 'loop' označava moguću rupicu na kućištu 4-inčnog iPhonea kroz koju će se moći provući mali remen. No, možda ne treba preduboko analizirati Appleovu ilustraciju.

Za sljedeći iPad se sugerira da će baš poput većeg Pro modela i on donijeti sustav s četiri zvučnika, uz izgledno isti čip u srcu. Glasine sugeriraju kako će se za iPad Pro u mini izdanju također pripremiti različiti dodaci (tipkovnica, olovka) kao i za veliki namijenjen entuzijastima i kreativcima.