JOŠ MALO GLASINA

Novi iPhone i iPad Pro (mini) dolaze 21. ožujka?

29.02.2016 u 15:42

Bionic
Reading

Već koji mjesec bespućima mreže svih mreža kolaju detalji o novim Appleovim gadgetima spremnim za prvi dio godine. Među njima bi se trebali naći i iPhone dijagonale zaslona od 4" te nova generacija 9,7-inčnog iPada, koja je izostala iz jesenskog 'programa' Applea za 2015. godinu. Ono što bi mogla biti iznenađenja u toj priči su - nova imena spomenutih uređaja

Dok nikakvo događanje za sada nije službeno najavljeno, sve više izvora upućuje na to da će Apple novu porciju noviteta predstaviti 21. ožujka, a ne 15. ožujka kako su prve informacije sugerirale. Kako bi održao zanimanje potrošača za iPhone, a možda ugrabio i još veći dio kolača od postojećeg, kompanija iz Cupertina će predstaviti 4-inčni iPhone, jednostavno nazvan iPhone SE. To govore najnovije glasine, a u Appleu su navodno radili na dva različita prototipa za konačno izdanje uređaja:


Dizajn uređaja će, dakle, ostati vrlo vjeran modelu iz starije generacije, iPhoneu 5s. Međutim, zaslon bi mogao biti blago zakrivljen na rubovima, poput novih modela iz serije 6, a navodno iznutrice neće zaostajati za većim uređajima u ponudi. Prema glasinama iPhone SE bi trebao dobiti set A9 i M9 čipova uz Touch ID senzor izravno iz modela 6s, a govori se i o jednako dobroj kamerici za snimanje foto i video sadržaja. Jedna od bitnijih razlika je navodno u podršci za 3D Touch, koja će izostati na 4-inčnom modelu.


I dok je lani Apple predstavio golemi iPad Pro, to nije imalo pretjeranog utjecaja na nastavljeni pad prodaje u isporukama tablet uređaja. Neki analitičari smatraju da su stvari mogle biti bolje da su u Cupertinu lani predstavili nasljednika modela iPad Air 2. 'Trica' se tako početkom ove godine ipak pojavila u glasinama, no čini se kako će Apple odustati od naziva 'Air'.

Baš kako su ranije glasine govorile, 9,7-inčni iPad koji bi se trebao predstaviti u ožujku nosit će mnogo detalja poznatih s 12,9-inčnog iPada Pro. Tu se misli na zvučnike, ali po svoj prilici i na konektore za dodatke poput tipkovnice. Nekolicina Apple 'gurua' već je rekla kako je vrlo izgledno da će novi iPad biti nazvan poput velikog - uz dodatak Pro u imenu. Brand 'Air' bi se polako i sigurno mogao ugasiti tijekom godine.

Bilo kako bilo - pozivnice za novo događanje i nove gadgete iz Cupertina bi trebale stići svakog dana.