KONKURENCIJA BMW-U

Alfa Romeo Giulia dobiva većeg brata

20.06.2016 u 07:08

Bionic
Reading

Ponukani izvrsnim prihvaćanjem novog modela Giulia, u Alfa Romeu sad ciljaju na još višu razinu. Planiraju predstaviti većeg brata tog automobila, koji bi izravno konkurirao BMW-ovoj 'petici' i Mercedesu E-klase

Informacije o 'većem' izdanju Giulije otkrio je AutoExpress, koji navodi da će pored postojeće motorizacije konkurencija u višem segmentu vozila donijeti i prvi za Alfu šesterocilindrični dizelaš, kao i plug-in hibrid. S modelom Giulia bi se ipak trebao dijeliti veći dio dostupnih motora uz istu platformu i pogon na stražnje kotače.

'Našim investitorima smo dužni stalan tok novih globalnih proizvoda koji se mogu prodavati. Od nas treba očekivati brzi niz relevantnih noviteta u ponudi poput limuzina i SUV modela', rekao je Haral Wester, CTO Fiat Chryslera za AutoExpress.


Giulijini 2,2-litreni dizelaši koji razvijaju 148KS i 178KS te 2,0-litreni benzinac koji razvija 197KS bi svoje mjesto trebali naći i u većem bratu. Ipak, Wester je izjavio kako bi se benzinac mogao dodatno doraditi za potrebe nešto većeg i masivnijeg vozila. Alfina tehnološka glava je dala za naslutiti i kako će u novom modelu svjetlo dana ugledati i motor iz opake zvjeri - Giulije Quadrifoglio. Riječ je naravno o V6-ici koja uz dvostruki turbopunjač donosi 503KS.

Kako je platforma prilično nova, valja očekivati i moderne sustave poput hibrida. Ipak, veći stupanj elektrifikacije za Alfa Romeo vozila se očekuje tek s modelima za 2018. godinu, kad se očekuje i službeno otkrivanje većeg modela limuzine koja podsjeća na Giuliju. 'Nova platforma nam omogućuje elektrifikaciju kako god to želimo, od hibrida do potpuno električnih modela', rekli su iz Alfa Romea.