ONETOUCH XESS

Alcatel ima ogroman tablet i odlične nove smartfone

Bionic
Reading

Xess je tablet računalo sa zaslonom dijagonale 17,3 inča (43,9 centimetara), okvirom od nehrđajućeg čelika, ugrađenim postoljem, ručkom za nošenje, digitalnom olovkom i JBL-ovim zvučnicima od tri W. Tu su i novi pametni telefoni, kao i pametni sat

Xess, velik koliko i ekran većih laptopa, ima zaslon IPS LCD, razlučivosti 1.080 puta 1.920 piksela.

Uređaj pokreće osmojezgreni procesor MediaTek MT8783T radnog takta 1,5 GHz, uz dva GB LPDDR3 RAM-a. Memorije za pohranu ima 32GB, uz mogućnost proširenja karticom mikroSD. Baterija je kapaciteta 10.000 mAh.

Nesvakidašnji tablet tanak 9,15 milimetara moguće je postaviti uspravno, pod kutovima od 30, 50 i 75 stupnjeva, kao i okačiti na zid ili smjestiti na dock. Uz olovku dolazi i prateća aplikacija SketchBook, koja nudi korištenje raznih kistova, boja i efekata.

Xessom je moguće upravljati bez izravnog doticaja s uređajem, putem pokreta rukom ispred ekrana. Operativni sustav je Android 5.1.

Alcatel OneTouch je na sajmu IFA 2015 predstavio Play i Watch, uređaje iz serije Go obitelj.

Play je vodootporni pametni telefon kojeg možete koristiti i za snimanje fotografija i videa ispod površine vode. Stražnja kamera ima osam megapiksela s digitalnom stabilizacijom slike i autofokusom. Snima 1.080 p video na 30 fps. Prednja kamera nudi pet megapiksela.

Zaslon je dijagonale pet inča i rezolucije 720 puta 1.280 piksela (294 ppi). Pokreće ga četverojezgreni procesor Snapdragon 410 na 1,2 MHz, uz grafički procesor Adreno 306 i gigabajt RAM-a. Od osam GB memorije za pohranu dostupno je četiri GB.


Osim na vodu, otporan je na prašinu i na udarce (IP67). Ima podršku za mreže 4G.

Dolazi s predinstaliranim aplikacijama Periscope, Vine i Zello te u osam boja (siva, crvena, tamno i limeta zelena, običnoj i narančastoj plavoj, roza i narančastoj). Od dodatne opreme na raspolaganju su slušalice (također vodootporne) i zaštitna kućišta.

Baterija je kapaciteta 2.500 mAh. Trebala bi omogućiti do 8,3 sati razgovora, 55 sati reprodukcije glazbe i do 20 sati u stanju mirovanja bez punjenja.

Go Watch je pametni sat kompatibilan s Androidom i iOS-om putem kojeg možete primati SMS-ove, obavijesti, e-poštu, pozive... Također je otporan na vodu, prašinu i udarce, a moguće mu je i zamijeniti kućište te remen.

Nudi, tvrde u Alcatelu, mogućnost bilježenja emocija. Posebnu značajku aktivirate pritiskom na dugme. Pomoću žiroskopa, senzora otkucaja srca i akcelerometra dobit ćete grafiku vašeg emotivnog stranja, što možete podijeliti na društvenim mrežama ili postaviti kao pozadinu na brojčanik sata.

Baterija je kapaciteta 225 mAh, što bi trebalo omogućiti dva do pet dana korištenja bez punjenja.

Serija pametnih telefona Pop dobila je novitete u vidu modela Star i Up.

Star je Android smartfon zakrivljenog dizajna i dijagonale zaslona pet inča s izborom do 20 raznobojnih kućišta. Ima laminirani HD IPS LCD zaslon dijagonale pet inča i rezolucije 720 puta 1.280 piksela (294 ppi).

Stražnja kamera dolazi s osam megapiksela, prednja s pet. Pogoni ga četveroezgreni procesot ARM Cortex-A7 na 1,3 MHz, uz gigabajt RAM-a. Memorija broji osam GB memorije, od čega je dostupno pet (proširivo do 32 GB karticom mikroSD).

Baterija je kapaciteta 1.200 mAh. Ima podršku za dvije kartice SIM, a na raspolaganju su modeli 3G+ i 4G.

Model Pop Up ima metalni okvir i stražnji poklopac s 3D efektom. Zaslon je isti kao i kod modela Star, s kojim dijeli i podršku za dvije kartice SIM te prednju kameru su pet megapiksela. No, stražnja kamera je opremljena s 13 megapiksela i otvorom blende f/2.0, a ispod haube su 64-bitni osmojezgreni Snapdragon 8939 na 1,4 MHz, grafika Adreno 405, dva GB RAM-a i 16 GB memorije (dostupno 12, proširenje do 32 GB).

I baterija je jača, kapaciteta 2.000 mAh. Operativni sustav je Android 5.0. Dolazi u pet boja: crnoj, sivoj, narančastoj, bijeloj i crvenoj.