EKO SNAGE REDA

Albanska policija kupila e-Golfove, ali ih nemaju gdje puniti?!?

10.10.2016 u 08:12

Bionic
Reading

Ministar je prilikom predstavljanja flote od jedanaest potpuno električnih Volkswagen Golfova rekao da je cijena vožnje vrlo jeftina

Prema riječima ministra unutarnjih poslova Albanije Saimira Tahirija vožnja će stajati cijenu jedne kave na stotinu kilometara, navodi alabanski portal za tehnologiju Digjitale.com. Dakle, 'em čisto em jeftino.

Jedini je problem što Albanija nema razvijenu mrežu punionica za električne automobile, tako da će se policijski službenici morati vratiti u matičnu postaju ili neku drugu vrst službene baze svaki put kada žele napuniti svoje službene e-Golfove.

To bi moglo biti prilično često, pošto je deklarirani doseg e-Golfa kojeg pogoni 115 konja snažan elektromotor od 130 do 190 kilometara. Dakle, izleti izvan grada će biti teško mogući, ili dulje patroliranje. Poslije Njemačke, Austrije, Italije i Rumunjske Albanija je tek peta zemlja u Europi koja je uvela flotu električnih vozila u svoje policijske snage.

Svi znamo kako je javna nabava ‘sklisko’ područje djelovanja vlasti u postkomunističkim zemljama, stoga nam se čini da se kod ovog slučaja netko, da se izrazimo riječnikom električnih automobila, ‘uštekao’ u cijenu i cijeli proces te je po dovršetku dogovora imao ‘punu bateriju’.