TEHNO RECENZIJE

Akcija i strategija u kockastom svijetu: Isprobali smo Minecraft Legends

28.04.2023 u 11:04

Bionic
Reading

Najnoviji akcijski spin-off popularne videoigre igračima daje kontrolu nad velikom vojskom, uz dovoljno opcija za početnike i možda premalo za veterane

Minecraft Legends počinje jednostavnom premisom: Overworld su napali Pigletsi, humanoidni prasci iz Nethera, a na vama je da ga spasite i oslobodite. Uz pomoć sveprisutnih saveznika Allaya i rasprostranjene menažerije poznatih žitelja svijeta Minecrafta, sakupljat ćete resurse, graditi strukture i svake noći odbijati horde zlih praščića.

Osnovna premisa najnovijeg spin-offa popularne videoigre dovoljno je jednostavna da privuče publiku koja inače igra Minecraft, što šarmantnim i jako lijepo animiranim sekvencama, što činjenicom da sve oko igrača zvuči i izgleda kao Minecraft. Sličnosti, doduše, nestaju u toj točki. Da, u igri ćete prepoznati likove koje ste susretali u originalu, no Legends je, nakon što odgulite sjajni celofan, posve druga zvjerka.

Malo akcije, malo strategije

Za početak, gradnja i nužno sakupljanje resursa u ovoj su igri puno rudimentarniji nego u Minecraftu te se svode na sakupljanje određenih sirovina potrebnih za izgradnju građevina i jedinica. Nakon što sakupite vojsku, s vremenom ćete je htjeti nezgrapno okupiti u gomilu i poslati na utvrde Pigletsa. Tim rečeno, misije u Minecraft Legendsima variraju, što znači da ćete u jednima morati braniti sela, a u drugima pratiti jedinice s jednog dijela mape na drugu. Riječ je o rudimentarnim konceptima strategija u pravom vremenu koje, premda ne nude sve što bismo željeli od punokrvnog strateškog naslova, daju osnovnu ideju o žanru uz vrlo pažljivo konstruiranu krivulju učenja.

Prevelika cijena, premalo sadržaja

Sviđa nam se ideja da Minecraft podučava nove generacije konceptima strateškog žanra, no problem je što sve to radi bez prevelike dubine i po prilično visokoj cijeni. Riječ je o igri koja, koliko god glatko radila i koliko god zabavna bila, dolazi po cijeni od 39,99 eura, što nimalo ne pridonosi osjećaju da dobivate ono što ste platili. Svi gore navedeni koncepti odrađuju se na vrlo rudimentarnoj razini te ljubitelje strategije ostavljaju sa simpatičnim, ali jednostavnim misijama i razinom sadržaja koja vapi za većom dubinom.

Ljubitelji akcije će se, s druge strane, isto pronaći u plitkoj vodi s likom koji, makar može brzo jurcati, ima samo jedan jedini napad - i to je to. Sol na ranu za kraj dosipava hrpa dodatnog sadržaja koji će se s vremenom trebati plaćati.

Za novu generaciju

Ako ste ljubitelji Minecrafta i zaželjeli ste se strateško-akcijskih izazova, Minecraft Legends će vas zabaviti ako od njega ne tražite previše. Riječ je o igri koja je napravljena za uzraste koji su možda malo nadrasli Minecraft te koje roditelji žele bolje upoznati sa svijetom strategija u pravom vremenu kako bi ih, pretpostavljamo, kasnije mogli navući na 'bumerske' klasike poput Starcrafta 2 ili Command and Conquera.

  • +2
Minecraft Legends Izvor: Screenshot / Autor: Mojang
  • Ime: Minecraft Legends
  • Žanr: akcijska strategija
  • Platforme: Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X i S, Windows
  • Proizvođač: Mojang
  • Izdavač: Microsoft
  • Cijena: 39,99 eura
  • Ustupio: Microsoft
>