NOVITETI U PONUDI

Acer se jeftinim Androidima probija na tržište

21.02.2014 u 20:43

Bionic
Reading

Acer je prije Mobile World Congressa u Barceloni odlučio predstaviti svoje novitete u liniji pametnih telefona Android. Oba uređaja pripadaju nižem/srednjem segmentu, koji u odnosu na onaj najviši sve više dobiva na popularnosti. Model Liquid E3 donosi i novitet - prednju bljeskalicu za savršene 'selfieje'

Acer Liquid Z4 kompaktni je četveroinčni smartphone s cijenom od svega 99 eura (otprilike 760 kuna). Uređaj je debljine 9,7 mm i kućišta mase od 130 grama, unutar čega se krije dvojezgreni procesor radnog takta 1,3GHz, 4 GB spremišnog prostora (proširivo karticama) te kamerica od pet MP-a. Ekran je TFT tehnologije, a razlučivost za sada nepoznata. Sa softverske strane, osim Acerovih dodataka, osnovu čini Android u verziji 4.2.2, a nije poznato hoće li uređaj doživjeti nadogradnju na 4.4 KitKat.



Acer Liquid E3
bi mogao biti sjajan telefon za okidanje selfieja. Nešto je moćnijih komponenti, ali uz pripadajuću cijenu od 199 eura (otprilike 1.530 kuna). Taj iznos donosi 4,7-inčni 720p ekran u IPS tehnologiji, četverojezgreni procesor radnog takta 1,2GHz te GB radne memorije. Glavna kamerica razlučivosti 13 MP, a prednja kamerica dva MP uz LED bljeskalicu za okidanje autoportreta. Za ovaj je uređaj kompanija obećala Android 4.4 KitKat, ali će se u travnju na policama dućana pojaviti tek s verzijom 4.2.2.