umiruje talijane

Zvonimir Boban vrlo oštar u obrani Uefe pred talijanskom javnošću: Smiješno je misliti da Uefa favorizira Englesku

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 10.07.2021 12:31
  • Objavljeno 10.07.2021 u 11:42
Bionic
Reading

Mnogo je prigovora bilo na račun sudačke odluke koja je omogučila Kaneu da zabije pobjednički gol u polufinalnom okršaju Engleske i Danske, pa su krenule i teorije zavjere kako Uefa gura Engleze prema naslovu

Ove nedjelje od 21 sat na kultnom Wembleyju igra se finale Eura, a u kojem će snage odmjeriti Engleska i Italija.

No, već uoči finala puno je sumnji izrečeno u poteze Uefe, koja prema tim nagađanjima, gura Engleze prema naslovu. Jer osim što su Englezi od dosadašnjih šest, čak pet utakmica na turniru igrali pred svojim navijačima, pa do onemogućavanja stranim gledateljima dolazak na stadion, do penala koji je dosuđen u polufinalnom srazu protiv Danske.

Međutim, da su to sve izmišljene teorije zavjere, Talijane je pokušao uvjeriti Zvonimir Boban, bivši hrvatski reprezentativac, koji je godinama igrao baš u Italiji, a trenutno je dužnosnik Uefe.

Zvonimir Boban je u razgovoru za La Gazzettu dello Sport rekao kako su to besmislice.

'Smiješno je misliti da Uefa favorizira Englesku. Finale će biti prekrasno, bit će to okršaj dva nogometna diva. Ovo finale je htjela Uefa? Nemojte me nasmijavati. Teorije zavjere su uvijek postojale, ali svi koji su u nogometu znaju da nas čeka potpuno čisto finale', uvjerava Boban, te dodatno motivira Talijane, koji u svom četvrtom finalu love drugi naslov.

'Ova momčad ima poseban duh, vidjeli smo ga i ranije, ali smo svi imali sumnje. Nismo znali koliko se visoko ova momčad može podići. Ako gledamo samo općenitu kvalitetu, ovo nije najbolja Italija, ali Mancini je napravio remek djelo. Najbolji igrač je Donnarumma, a tu su još Chiesa i Jorginho, oni donose prevagu', završio je Boban.

  • +78
Italija - Španjolska (EURO 2020, polufinale) Izvor: EPA / Autor: Carl Recine / POOL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal