dva dana uoči finala

Drama u kampu talijanske reprezentacije; svi u potpunoj izolaciji jer su tri člana TV ekipe koja ih prati zaražena koronavirusom

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 09.07.2021 17:42
  • Objavljeno 09.07.2021 u 17:42
Bionic
Reading

Ovog petka zavladala je panika u stožeru talijanske nogometne reprezentacije, a samo dva dana uoči finala Eura, kojeg u nedjelju od 21 sat igraju na Wembleyju protiv Engleske

Tri člana TV ekipe Rai, koji prati talijansku reprezentaciju, u petak su bili pozitivni na Covid-19, što je nogometnom savezu stvorilo paniku i potaknulo vodstvo saveza da otkažu konferenciju za novinare u petak.

Novinar Alberto Rimedio i dva TV tehničara vratili su pozitivne testove na koronavirus nakon što su ovog petka dali bris na testiranje.

Dvoje članova TV ekipe nalaze se u Londonu, dok je treći u Firenci, gdje prati reprezentaciju u njenom trening kampu u Covercianu. 'Nadam se da će ovo uskoro biti riješeno', rekao je Auro Borrelli, glavni urednik Rai Sporta.

Talijanski nogometni savez (FIGC), obaviješten je o pozitivnim rezultatima djelatnika Rai-ja te je zatvorio vrata svog sportskog centra kako bi zaštitio i momčad i trenersko osoblje. Umjesto službene press-konferencije, koja se trebala održati uživo, s igračima i novinarima u istoj prostoriji, razgovor s novinarima odradit će se preko video veze.

Savez je odmah dezinficirao medijski centar i urede, u kojima su boravile zaražene osobe.

Nogometaši se, prema izvještajima, ne brinu, jer su svi cijepljeni. Unatoč tome, savez se boji da je zarazna varijanta delta soja koronavirusa možda pogodila dužnosnike saveza, koji prate talijansku reprezentaciju, usprkos distanciranju i epidemiološkim mjerama tijekom europskog prvenstva među članova FIGC-a.

Izaslanstvo saveza i igrači prema Engleskoj putuju u subotu oko 11 sati, letom iz zračne luke u Firenci za Luton. Situacija je složenija za RAI, koji će morati zamijeniti tehničare i novinara nešto više od 48 sati prije meča.

  • +78
Italija - Španjolska (EURO 2020, polufinale) Izvor: EPA / Autor: Carl Recine / POOL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal