pred glasnim MAKSIMIROM

Boysi su iz petnih žila 'gurali' Dinamo, ali ni to nije bilo dovoljno protiv jakog Milana

25.10.2022 u 21:00

Bionic
Reading

Dinamo je u 5. kolu Lige prvaka bio domaćin Milanu, sedmerostrukom europskom prvaku, a pobjeda je bila imperativ. Naravno, jer očekivalo se da će se do bodova lakše pred domaćim navijačima na opet rasprodanom Maksimiru, nego u zadnjem kolu kod Chelseaja. Ipak, želje su bile jedno, stvarnost nešto drugo. Hrvatski prvak doživio je težak poraz 4:0...

Dinamo je u lovu na mjesto koje vodi u tzv. europsko proljeće. U 5. kolu E skupine Lige prvaka Modrima je u goste došao Milan, što je itekako zvučno i atraktivno nogometno ime.

I zato je maksimirski stadion opet bio ispunjen do posljednjeg raspoloživog mjesta. Naravno, da je istočna tribina u funkciji, značilo bi to još sedam, osam tisuća navijača više.

Ali i ovako je bilo glasno. Sjever je bio ispunjen maksimalno, nije bilo ni jedne prazne stolice. Isto je i sa zapadnom tribinom, baš kao i s ložama.

A jedno je mjesto u njima zauzeo i Zvonimir Boban, legenda zagrebačkog kluba, koji je ipak veći dio karijere nosio dres milanskih Crveno-crnih.

I on je uživo došao vidjeti ovaj ogled, ali nije otkrivao za koga će navijati.

Inače, već na predstavljanju momčadi bilo je zanimljivo, jer najveći zvižduk među Milanovim igračima dobio je Ante Rebić.

Baš kao što je kod dinamovaca najglasnije pozdravljen Mislav Oršić.

A kada su izvjesili transparent POBJEDA... BAD BLUE BOYS stadion je eruptirao. Uz i zvučnu kulisu.. 'Hoćemo pobjedu, hoćemo pobjedu...'.

Nakon Milanova pritiska u početnih 15-tak minuta, Dinamo je došao 'do daha', u nekoliko navrata zaprijetio Tatarusanuu, ali Rumunj se dobro snalazio.

Za to vrijeme navijači su vodili svoju 'bitku' s 1500 Milanovih navijača smještenih na južnoj tribini.

Ipak, pred kraj prvog poluvremena, gosti su imali više razloga za slavlje, jer Gabbia je uspio matirati do tada odličnog Livakovića.

Ali sjever se nije 'gasio'.... Reakcija Bad Blue Boysa bila je sjajna 'Dinamo, Dinamo, znaj da mi te volimo, mi smo uz tebe, znaj da nema predaje'...

Ni drugi gol u Livakovićevoj mreži nije ih utišao. Baš kao ni treći, pa ni četvrti.

Ali zato je Zapad 'potonuo' kad je Giroud zabio za vodstvo Milana 3:0. U tim trenucima kao da se s nestrpljenjem čekao zadnji zvižduk suca Marciniaka.