i maldini će za njim

Zvonimir Boban ovakav rastanak od najdražeg mu Milana nije očekivao

02.03.2020 u 20:14

Bionic
Reading

Kao što se i najavljivalo, ovog je ponedjeljka eskaliralo. Naime, sukob s jedne strane Zvonimira Bobana i Paola Maldinija, te izvršnog direktora Ivana Gazidisa s druge strane, kulminirao je razlaskom. Dobro upučeni talijanski novinar tvrdi kako je Boban već postao bivši, a za koji dan će i Maldini

Sukob dviju struja unutar Milana je na vrhuncu. Razočarani Zvonimir Boban više nije želio šutjeti te je za talijanske medije progovorio o krizi koja potresa klub. Njegove su izjave za talijansku Gazzettu dello Sport izravno upućene izvršnom direktoru Ivanu Gazidisu koji je Bobanu i Paolu Maldiniju radio iza leđa.

'Do prije nekoliko dana mislio sam da su priče o dvjema dušama unutar kluba neistina', kazao je među ostalim Boban i dodao:

'Ne dati nam niti upozorenje, to je potez bez poštovanja i elegancije. To nije Milanov način, ili barem ne ono čega se mi sjećamo kao Milanov način.'

Tijekom ponedjeljka u klubu je održan sastanak, a iako nema službene objave, na twitteru se oglasio talijanski novinar Fabrizio Romano.

'Nova revolucija u Milanu. Zvonimir Boban će napustiti klub u roku od nekoliko dana, a s njim će i Paolo Maldini. Ivan Gazidis radi na tome da Ralf Rangnick dođe na mjesto trenera'.

'Do prije nekoliko dana mislio sam da su priče o dvjema dušama unutar kluba neistina', kazao je među ostalim Boban i dodao: 'Ne dati nam niti upozorenje, to je potez bez poštovanja i elegancije. To nije Milanov način, ili barem ne ono čega se mi sjećamo kao Milanov način.'

Bobanu je zasmetalo to što je Gazidis bez njegova znanja kontaktirao Ralfa Rangnicka, donedavnog trenera RB Leipziga. Njegovim dolaskom bi se ukinula Bobanova funkcija, a njemački stručnjak bi imao potpunu kontrolu nad svim, pa čak se spominjalo da bi jedno vrijeme bio i trener momčadi Milana!

No, ako je informacija Fabrizia Romana točna, onda uzalud sve Bobanove vizije i dobronamjerni potezi. A bilo ih. Jer, zajedničkim snagama u klub su vratili Zlatana Ibrahimovića, na posudbu s pravom prvokupa doveli su i Antu Rebića, a nakon kriznih i rezultatski neuspješnih mjeseci krajem 2019. godine, 'crveno-crni' su zaigrali i od siječnja odigrali osam prvenstvenih utakmica, u kojima su ubilježili samo jedan jedini poraz.

S time da i u Kupu, protiv Juventusa, imaju realnih izgleda za prolazak u finale.

  • +5
Serie A, Fiorentina - Milan Izvor: Profimedia / Autor: Spada / LaPresse / Profimedia