Milwaukeeju derbi

Zvijezda Portlanda Lillard za povijest; ubacio je 60 koševa te izjednačio NBA rekord velikog Michaela Jordana!

26.01.2023 u 08:38

Bionic
Reading

U derbiju NBA večeri košarkaši Milwaukee Bucksa svladali su pred svojim navijačima Denver 107:99, s tim da su gosti bili bez svog najboljeg igrača Nikole Jokića u tom susretu. No, junak večeri svakako je bio Damian Lillard koji je ubacio čak 60 koševa

Izjednačenu utakmicu treća momčad Istočne konferencije dobila je prvenstveno jer je izvela gotovo dvostruko više slobodnih bacanja od suparnika (28-16), a uvjerljivo najčešće na liniju je izlazio Giannis Antetokounmpo koji je pogodio 15 od 22 bacanja. Dvoboj je Giannis završio s 33 poena čemu je dodao i 14 skokova, ali da to nije bila njegova utakmica za pamćenje pokazuje i čak devet izgubljenih lopti.

Jrue Holiday je za domaći sastav ubacio 20 koševa, a Pat Connaughton 19 uz 5-6 za tri poena. Kod Denvera, najbolje momčadi Zapada i ukupno druge u ligi, prednjačio je Aaron Gordon s 26 poena, 14 skokova i četiri asistencije.

Portland je na domaćem parketu svladao Utah 134-124, a na tom susretu je briljirao najbolji domaći igrač Damian Lillard. Ubacio je 60 poena, ali je imao i osam asistencija te sedam skokova. Iz igre je gađao 21-29, uz 9-15 za tri poena.

Po četvrti put u karijeri Lillard je ubacio 60 poena i više, što je u NBA povijesti još uspjelo Michaelu Jordanu i Jamesu Hardenu. Čak 32 utakmice sa 60 i više poena ima Wilt Chamberlain, a šest takvih predstava Kobe Bryant.

Dvije i pol sekunde prije kraja utakmice Jordan Poole je ubacio koš za pobjedu Golden Statea protiv Memphisa 122-120. S 21 poenom Poole je bio treći strijelac svoje momčadi, a ispred njega su bili Stephen Curry s 34 poena i Klay Thompson s 24. Inače, Curry nije igrao u samoj završnici susreta zbog isključenja.

Na drugoj strani Ja Morant je ubacio 29 uz 12 asistencija, a cijela petorka Memphisa imala je dvoznamenkasti broj koševa, ali nije izbjegla četvrti poraz u nizu.

Nastavljena je pobjednička serija Philadelphije koja je dobila šestu utakmicu u nizu. U ogledu s izraženim napadačkim aktivnostima na obje strane Philadelphia je pred svojim navijačima bila bolja od Brooklyna 137-133. Iznenađujuće prvi strijelac Philadelphije nije bio Joel Embiid već mladi, ali sve bolji Tyrese Maxey s 27 poena te pet asistencija i tri skoka.

Embiid je ubacio 26 poena uz 10 skokova, a James Harden 23 uz sedam asistencija. Netsi iz Brooklyna su i dalje bez Kevina Duranta, a ove večeri odličan je s klupe bio Seth Curry koji je ubacio 32 poena uz 7-10 za tri poena. Kyrie Irving je imao 30 koševa te 10 asistencija.

LA Lakersima se vratio Anthony Davis u domaćem slavlju 113-104 protiv San Antonija. Ubacio je Davis 21 poen te je imao 12 uhvaćenih lopti, dok je LeBron James bio skok kratak za 'triple-double' učinak, ubacio je 20 poena i imao 11 asistencija, devet skokova, ali i šest izgubljenih lopti.

Standings provided by Sofascore