jako ružno

Zvijezda Formule 1 na sudu opisala večer iz 'noćne more': Jedan me držao rukom za vrat, a drugi...

21.03.2023 u 09:39

Bionic
Reading

Vozač Formule 1 Lando Norris na sudu je opisao kako je ostao bez skupocjenog unikatnog sata u drskoj krađi poslije finala Eura koje se dogodilo u srpnju 2021.

Podsjećamo, pljačka se dogodila na VIP parkiralištu stadiona Wembley, a 23-godišnji vozač McLarena ostao je bez sata Richard Mille, jednog od samo pet u svijetu. Inače, prototip ograničenog izdanja, poznat i kao RM6702, bio je jedini na svijetu s plavim remenom te izrađen po mjeri za vozačev zglob.

Unatoč tome što nikada nije bio dostupan za prodaju, dizajner procjenjuje vrijednost na oko 144 tisuća funti, bez PDV-a.

Norris je na sudu rekao da je bila ponoć i da je padala kiša dok je razgovarao s građanima pored svog McLarena vrijednog 165 tisuća funti. Tada je shvatio da dvojica osumnjičenika kruže oko njegovog automobila.

'Primijetio sam osumnjičenika kako gleda oko mene i mog auta dok je držao pognutu glavu. Vjerujem da mu je desna ruka bila blizu ili u džepu. Prvoosumnjičeni se polako približavao. Kad sam se okrenuo prema njemu, pitao me 'je li ovo tvoj auto?' Ne sjećam se točno što se dogodilo', rekao je Norris i dodao:

'Prvi osumnjičeni je tada otišao iza mene i stavio mi desnu ruku oko vrata, a lijeva mi je bila ispod leđa. On me privukao i povukao za vrat i rekao drugom da 'zgrabi sat'.'

  • +10
Formula 1, VN Saudijske Arabije Izvor: EPA / Autor: STR

Nastavio je opisivati događaj…

'Osumnjičenik 2 se neko vrijeme mučio da mi uzme sat, no upotrijebili su silu da ga skinu i ostave ogrebotine na mojoj ruci. Kada mi je osumnjičenik 1 držao ruku oko vrata, osumnjičenik 2 mi je uspio skinuti sat s lijeve ruke.'

Sve je trajalo 30-ak sekundi, a napadači su pobjegli obližnjim pješačkim prolazom. Poslije nekoliko dana su uhićeni, ali Norris nije mogao sa sigurnošću identificirati jesu li oni počinitelji.

Jedan od optuženih, Liam Williams (25) iz Merseysidea, zanijekao je da je 11. srpnja 2021. opljačkao belgijsko-britansku F1 zvijezdu.