ivica je hit

Zubac zaludio Amerikance: Zašto ste tako dugo skrivali hrvatskog Gasola?

26.12.2018 u 16:42

Bionic
Reading

Ivica Zubac najugodnije je iznenađenje blagdanskog programa NBA lige, a nakon što je impresivnom igrom uništio Golden State Warriorse, sve više komplimenata dobiva u Americi...

Naš 21-godišnji centar eksplodirao je u posljednjim utakmicama Los Angeles Lakersa, u momčadi koju predvodi moćni LeBron James.

  • +3
Ivica Zubac Izvor: Reuters / Autor: Gary A. Vasquez

Ima prosjek 17,7 koševa u zadnje tri utakmice, uz 8,7 skokova i 2,7 blokada, a posebno dobar bio je na Božić u derbiju protiv aktualnih prvaka Golden State Warriorsa. Završio je dvoboj s 18 poena (9-10), 11 skokova, po dvije asistencije i blokade. Bio je drugi strijelac momčadi nakon Kylea Kuzme koji je ubacio 19 koševa.

Zupcu je ovo već treća sezona u Lakersima tijekom kojih nije imao mnogo prilika pokazati što zna, no sada nakon što je eksplodirao u Americi se pitaju gdje mu je kraj.

'Podsjeća me na Marca Gasola,' rekao je D'Angelo Russell, košarkaš Brooklyna o našem 216 cm visokom centru.

'Još jednom je 'Big Zu' imao ogroman doprinos na obje strane terena,' pohvalio ga je i slavni LeBron ovog utorka.

Što se samih ljubitelja košarke tiče, oni se pitaju gdje su ga Lakersi skrivali tako dugo i čude se kako je tako eksplodirao. U Los Angelesu se nadaju da će Ivica nastaviti dobivati minutažu, a s obzirom na ambicioznost projekta unutar kojeg se našao, mogao bi se okititi i titulom prvaka NBA lige, ove ili sljedeće sezone.

Kako je Ivica Zubac odigrao protiv Warriorsa možete vidjeti OVDJE.