oept u Top 10

Zrinka Ljutić briljirala u prvoj vožnji, ali onda se dogodila greška: Nisam baš zadovoljna

10.02.2024 u 18:14

Bionic
Reading

Zrinka Ljutić je u subotu osvojila deseto mjesto na veleslalomu za Svjetski kup u Andori, što je još jedan odličan rezultat u ovoj disciplini, ali je hrvatska skijašica bila nezadovoljna jer je u drugoj vožnji pokvarila plasman iz prve, u kojoj je imala peto vrijeme.

Zagrepčanka Zrinka Ljutić je za pobjednicom, Švicarkom Larom Gut-Behrami zaostala za 99 stotinki, a priliku za bolji plasman je propustila s nekoliko zakašnjelih zavoja u samoj završnici druge vožnje.

"Nisam baš zadovoljna drugom vožnjom. U prvoj sam bila peta te sam stvarno pokušavala u drugoj zadržati tu prednost i možda doći i do postolja. Imala sam tu jednu grešku na strmini i nisam se mogla oporaviti. Dosta me 'razbijalo' po tim rupama pa sam na kraju završila deseta. No, opet je to Top 10 rezultat i ne mogu s tim biti nezadovoljna", izjavila je Ljutić nakon subotnjeg nastupa.

Ovo je bio deveti veleslalom u sezoni u koju je Zrinka ušla sa startnim brojem 48 u Soldenu, gdje je osvojila 14. mjesto. Među 15. najboljih nije bila samo u Kranjskoj Gori, kad je zbog pogreške u drugoj vožnji završila na 22. mjestu, a na posljednjih šest veleslalom je pet puta bila u Top 10. U slovačkoj Jasni ostala je na korak do pobjedničkog postolja osvojivši četvrto mjesto.

"Kad se vratim malo unazad, počela sam s brojem oko 50, a sad se borim za Top 5 plasman. Evo, danas sam s greškama u Top 10, tako da ne mogu biti nezadovoljna."

Zrinku u nedjelju čeka nastup u njenoj jačoj disciplini, devetom slalomu u ovoj sezoni. Nakon početna tri plasmana u Top 10, zaredala je s četiri odustajanja, da bi na posljednjem slalomu u Slovačkoj stigla do najboljeg plasmana u karijeri, drugog mjesta, a jedina koja ju je uspjela pobijediti bila je najbolja slalomašica svih vremena, Amerikanka Mikaela Shiffrin.

Zrinki će se u nedjelju pridružiti i Leona Popović. Hrvatske skijašice nisu baš imale sreće sa ždrijebom, jer su obje dobile brojeve na kraju svojih jakosnih skupina pa će Leona startati kao sedma, a Zrinka kao petnaesta.

"Trenirale smo i nakon današnje utrke. Dobro se osjećam i mislim da se samo trebam dobro odmoriti, ostaviti sve što je bilo danas iza sebe i pripremiti se za novi dan, novi slalom."