POSRNULI VELIKAN BEZ TRENERA

Zoran Mamić u igri za posao života; bio bi to pravi potez...

03.01.2018 u 08:33

Bionic
Reading

Nogometnim medijskim prostom kolaju raznorazne neprovjerene informacije u kojima se spominju i hrvatski igrači te treneri. Tako je jedna osvanula u Grčkoj

U svibnju prošle godine nekadašnji nogometni div i bivši dvostruki europski prvak Nottingham Forest dobio je novog gazdu – grčkog milijunaša Evangelosa Marinakisa koji je u svojoj zemlji poznat i po tome što izdašno financira pirejski Olympiacos.

Nottingham Forest je poslije 26 kola Championshipa (Druga liga) na 14. mjestu (od 24 kluba) i takva situacija na prvenstvenoj ljestvici nikako nije zadovoljavala ambicije bogatog grčkog brodovlasnika koji je otkaz uručio treneru Marku Warburtonu.

Umjesto čistke u svlačionici među igračima Marinakis se odlučio na nešto jeftiniju varijantu, jer uvijek je lakše maknuti jednog čovjeka nego njih više pa je sada u potrazi za novim strategom.

Engleski mediji kao kandidate za klupu spominju Aitora Karanku, Royja Keanea, Gusa Poyeta, Nigela Clougha, Garryja Monka, Martina O'Neilla, Paula Heckingbottoma, Oscara Garciju, a neki čak i Slavena Bilića.

  • +4
Zoran Mamić Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov/PIXSELL

No u grčkim medijima, navodno bliskima grčkom bogatašu, pojavilo se ime još jednog hrvatskog stručnjaka, a to je ono Zorana Mamića koji je trenerski zanat uspješno brusio na klupi Dinama, a zatim jednako bio dobar na klupi Al Nassra (Saudisjka Arabija) i Al Aina (UAE) kojeg vodi i sada.

Ukoliko Mamić na kraju završi na 'Otoku' to će biti njegov posao života u dosadašnoj trenerskoj karijeri i velika prilika za daljnji napredak.