JESMO LI POGODILI?

Znatiželjnu hrvatsku javnost to baš uvijek zanima, svi vole pametovati, a konačna odluka je u rukama Zlatka Dalića

14.10.2020 u 09:59

Bionic
Reading

Hrvatska će od 20.45 na maksimirskom stadionu loviti drugu pobjedu u Ligi nacija, a protivnik je najteži mogući – reprezentacija Francuske koju nikada u povijesti nismo svladali. Naravno, uoči samog dvoboja hrvatsku javnost najviše zanima sastav koji će na travnjak poslati izbornik Zlatko Dalić

Zemlja smo s više od četiri milijuna izbornika, uoči onih velikih utakmica čak i oni koji površno prate nogomet imaju ideju kako bi trebalo izgledati prvih 11. Srećom, Hrvatska na klupi ima stručnjaka koji zasad odlično obavlja svoj posao, a često je znao iznenaditi formacijom i taktičkim postavkama.

Dakle, zadnja riječ je ona Zlatka Dalića koji uvijek može nešto sakriti i zatim uoči utakmice iznenaditi, ali po svemu najavljenom i izrečenom te prema onome kakva je situacija u svlačionici s ozljedama i umorom, Hrvatska će protiv Francuske izgledati ovako (4-2-3-1):

Livaković – Uremović, Lovren, Vida, Barišić – Modrić, Kovačić – Perišić, Vlašić, Bradarić – Petković.

  • +33
Hrvatska - Švedska, UEFA Liga nacija, 11.10.2020. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Podsjećamo, Hrvatska je bez Marcela Brozovića, Ante Rebića, Andreja Kramarića i Šime Vrsaljka.

'Ispred nas je važna utakmica, dolaze nam svjetski prvaci, najbolja momčad na svijetu. Ovo je najteža utakmica u ovom ciklusu. Svaka i minimalna pogreška protiv Francuza se kažnjava. 'Imamo nekakvih dugova. Izgubili smo dva puta, bili smo blizu pobjede, ali smo zasluženo izgubili jer smo griješili. Moramo ispraviti te pogreške', rekao je izbornik te dodao:

'Moramo biti odgovorni i disciplinirani. Bit će najopasnije kada mi imamo posjed lopte, jer su Francuzi najopasniji kada uzmu loptu i krenu u kontri s tri četiri igrača. Protiv Francuske drugi igraju nogomet, a oni pobjeđuju. Malo je frustrirajuće kada pokušavaš kroz pas igru, a oni zabiju četiri gola. Zato treba smanjiti pogreške na minimum.'

Inače, Francuze nikada nismo pobijedili, do sada smo igrali sedam puta upisavši dva remija i pet poraza uz razliku pogodaka 7-17.

Što se tiče Francuza jasno je da oni puno lakše saniraju eventualne izostanke, njihov kadar je zaista širok, izbornik Didier Deschamps uvijek ima slatke brige koga staviti u početnu jedanaestoricu, a njegovih najboljih 11 trebalo bi sada biti ovo:

Lloris – Pavard, Varane, Kimpembe, Hernandez – Kante, Pogba – Mbappe, Griezmann, Aouar – Martial Dodajmo da su sve ulaznice rasprodane.

Na tribinama će biti sedam tisuća gledatelja, to je maksimalna brojka s obzirom na ograničenje zbog korone kao i zbog toga što su istočna i južna tribina neupotrebljive zbog oštećenja nastalih u potresu.