SRIJEDA – 20.45 SATI

[ANKETA] Rijetko koja reprezentacija osim Hrvatske može biti favorit na Maksimiru, ali Francuska to jest; pitamo vas imaju li Dalićevi izabranici šanse?

14.10.2020 u 08:14

Bionic
Reading

U četvrtom kolu Lige nacija Hrvatska dočekuje Francusku (20.45 sati), i na Maksimiru favorita protiv izabranika Zlatka Dalića koji moraju loviti pobjedu ako žele zadržati šansu za prvo mjesto u skupini

Hrvatska reprezentacija zaista rijetko gubi na domaćem terenu, posebno u Maksimiru, koji je dugo godina bio neosvojiva tvrđava i malo koja je reprezentacija mogla doći u hrvatsku metropolu i reći da je favorit. No Francuzi to jesu, aktualni su svjetski prvaci, dobili su baš našu Hrvatsku u finalu 4:2, a s istim rezultatom i ove sezone u Ligi nacija.

Izbornik Didier Deschamp na raspolaganju ima kadar koji je procijenjen na više od 1,2 milijarde eura, dakle oko tri i pol puta više nego što vrijede Dalićevi vojnici. Zato nije čudno da je na kladionicama gostujuća momčad favorit, vidi se to po koeficijentu pa je tako kvota za trijumf 'tricolora' 2,2, a na Hrvatsku 3,3 ili 3,4 dok je neodlučeni rezultat vrednovan od 3,2 do 3,4.

Naravno, jedino pravo mjerilo je teren, a mi vas u našoj anketi pitamo tko će slaviti u ovom dvoboju na Maksimiru.

'Ispred nas je važna utakmica, dolaze nam svjetski prvaci, najbolja momčad na svijetu. Ovo je najteža utakmica u ovom ciklusu. Svaka i minimalna pogreška protiv Francuza se kažnjava. Imamo nekakvih dugova. Izgubili smo dva puta, bili smo blizu pobjede, ali smo zasluženo izgubili jer smo griješili. Moramo ispraviti te pogreške. Moramo biti odgovorni i disciplinirani', rekao je Zlatko Dalić.

Inače, Francuze nikada nismo pobijedili, do sada smo igrali sedam puta upisavši dva remija i pet poraza uz razliku pogodaka 7-17.

  • +14
Trening hrvatske reprezentacije uoči ogleda protiv Francuske Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX