USPJELI SU

Znate li zašto u Bundesligi navijači bacaju teniske loptice i bombone na teren?

21.02.2024 u 19:01

Bionic
Reading

Njemačka nogometna liga (DFL), koja organizira Bundesligu, objavila je u četvrtak da je odustala od planiranog sporazuma s privatnim investitorima, nakon oštrih prosvjeda navijačkih skupina protiv projekta

"S obzirom na trenutačni razvoj događaja, uspješan nastavak procesa više se ne čini mogućim", rekao je Hans-Joachim Watzke, glasnogovornik predsjedništva DFL-a nakon sastanka u Frankfurtu.

Navijači već nekoliko tjedana prosvjeduju protiv ovog projekta, posebice ometanjem utakmica ubacivanjem predmeta na terene, što dovodi do čestih prekida igre.

U prosincu su prvoligaški i drugoligaški njemački nogometni klubovi glasovali za dopuštanje financijskom investitoru da preuzme udio u medijskom ogranku DFL-a u ugovoru koji se procjenjuje na između 900 milijuna i milijardu eura. Ali to je pokrenulo višemjesečni val prosvjeda navijača koji su se protivili potezu koji su vidjeli kao daljnju komercijalizaciju nogometa u zemlji. Tijekom mnogih utakmica prekidali su igru bacanjem teniskih loptica i bombona te razvijanjem transparenata.

Standings provided by Sofascore