BEZ IZNENAĐENJA

Znate li u kojoj se zemlji igra najprljaviji nogomet u Europi?

06.04.2017 u 06:37

Bionic
Reading

Istraživanje na temelju dodijeljenih žutih i crvenih kartona koje je proveo CIS Football Observatory pokazalo je da se najprljaviji nogomet u Europi igra u Grčkoj, dok se Hrvatska nalazi na 12. mjestu neslavne ljestvice...

Kartoni koje suci pokazuju nogometašima u većini slučaja dobro dočaravaju koliko je utakmica bila prljava, a prema istraživanju provedenom na temelju njih, grčka nogometna liga najprljavija je ove sezone u Europi.

U Grčkoj u prosjeku na svakoj utakmici ima 5.23 žutih kartona i 0.29 crvenih, što je ukupno 5.52 kartona po susretu. Rumunjska u kojoj suci dijele 5.21 žutih kartona i 0.30 crvenih s ukupnim prosjekom od 5.51 po utakmici slijedi Grke u stopu.

Uz Grčku i Rumunjsku među najprljavijim ligama Europe još su Turska i Ukrajina, ali i španjolska Primera na petom mjestu, s 5.34 kartona na utakmici.

Hrvatska MAXtv Prva liga nalazi se na 12. mjestu s 4.41 kartona u prosjeku, a na samom dnu su skandinavske zemlje Finska i Švedska te zadnja Norveška s 2.93 kartona po utakmici.