ALENU NEĆE BITI LAKO

Znate li što Van der Vaart zaista misli o Haliloviću?

24.07.2016 u 14:21

Bionic
Reading

Mladi hrvatski nogometaš, 20-godišnji Alen Halilović otprije nekoliko dana igrač je (nekad) velikog njemačkog kluba HSV-a

Iako je u lipnju napunio tek 20 godina, Alen Halilović doživio je i treći transfer, odnosno predstavljanje u četvrtom dresu. Nakon Dinama, Barcelone i Sportinga iz Gijona od ovog tjedna igrač je HSV-a, kluba koji je šest puta bio prvak Njemačke, ali i prvak Europe (u sezoni 1981/82), te je krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća imao veliku i važnu ulogu u europskim kupovima.

No unazad desetak godina klub se češće nalazi u donjem dijelu tablice, pa je jasno da takvi rezultati ne zadovoljavaju ni navijače ni upravu.

A imali su u HSV-u odličnih igrača, poput našeg Ivice Olića ili još veće zvijezde,  Rafaela van der Vaarta. Nizozemac je u klubu sa sjevera Njemačke u dva perioda proveo pet godina. A između ta dva boravka u Hamburgu nosio je dres i madridskog Reala te Tottenhama, u kojem je igrao i s Modrićem, Kranjčarom, Ćorlukom i Pletikosom

Van der Vaart je od prošle sezone igrač Betisa iz Seville te je imao prilike uživo gledati i nastupe nove zvijezde, odnosno igrača od kojeg se očekuje jako puno u Hamburgu, našeg Alena Halilovića.

'Oduševio sam se kada sam čuo da je moj bivši klub kupio tako velikog igrača. Moram čak priznati da sam ostao iznenađen time što ga je HSV uspio otkupiti u cijelosti, odnosno da ga je Barcelona odlučila prodati', bio je prvi komentar Van der Vaarta na transfer Halilovića u HSV. A još kada je čuo da je Halilović dobio njegov dres s brojem 23, Nizozemac se oduševio.

'Drago mi je da će Alen nositi taj moj broj. To je velika čast i za mene. Također mislim da će sa svojim pregledom igre od 360 stupnjeva donijeti puno užitka navijačima.'

Morao je Van der Vaart objasniti što podrazumijeva s tih 360°.

'Alen, osim izvrsnom tehnikom, raspolaže nevjerojatnim pregledom igre. Vidi sve na terenu, a imate dojam da i na leđima ima oči', objasnio je igrač kojeg u HSV-u tretiraju poput najveće legende. A ono što njegovim riječima daje još na važnosti jest činjenica da je kao igrač Betisa imao prilike igrati i protiv Halilovića. Bilo je to 15. prosinca prošle godine, kada je Betis nastupao protiv Sportinga iz Gijona.

Taj je dvoboj u Asturiji završio rezultatom 3:3, a naš je igrač zabio dva gola. S time da je Halilović ušao u igru tek u 46. minuti dvoboja.