Igrač kakav nam treba

Znakovita poruka bivšeg 'Vatrenog' uoči okršaja protiv Mađarske: Možda se jednom i vratim, nisam digao ruke

10.10.2019 u 14:27

Bionic
Reading

Ivan Strinić, pouzdani lijevi bek koji je ostavio dubok trag u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji na putu do titule svjetskih doprvaka, zbog srčane mane koja mu je otkriveno dok je bio član AC Milana, morao se ostaviti nogometa. Ali još nije rekao konačno zbogom…

Uoči kvalifikacijske utakmice između hrvatske i Mađarske (četvrtak 20:45 sati) u Splitu 32-godišnji Ivan Strinić, koji se u posljednjih godinu dana rijetko pojavljivao u medijima, prepun samopouzdanja je izjavio:

'Treniram s privatnim trenerom i čekam novi angažman, nisam se ostavio nogometa', kazao je za Sportske novosti Strinić s kojim je AC Milan sporazumno raskinuo ugovor tijekom kolovoza ove godine. Iako Strinić prošle sezone nije odigrao niti jednu utakmicu za crno-crvene još uvijek se nada povratku na travnjak. Još tijekom ljeto pisalo se kako su za njega zainteresirani Parma i SPAL, a nije nemoguće da ga jednoga dana opet vidimo u dresu hrvatske reprezentacije za koju je upisao 49 nastupa. U svom rodnom Splitu prvi puta će gledati Hrvatsku uživo. Od povratka iz Rusije sa svjetskim srebrom oko vrata proživljavao je pravu dramu nakon što mu je u ljeto 2018. na liječničkom pregledu, prilikom prelaska iz Sampdorije u AC Milan, dijagnosticirana srčana mana.

U svom rodnom Splitu uživat će u utakmici kao gledatelj.

'I najveći navijač. Tako se poklopilo, nisam bio ni na jednoj utakmici od Rusije, eto sada konačno idem, istina, na tribinu. A tko zna, možda se jednom i vratim na teren, nisam digao ruke', poslao je znakovitu poruku Strinić koji je uvijek bio veliki optimist. Tako je uvjeren u pobjedu Modrića i društva na Poljudu. Naravno da niti hrvatska nogometna reprezentacija nije dugla ruke od njega. Ako ništa drugo zaslužio je, kada se vrati na teren, dostojansten oproštaj. Da mu srce bude puno!

Izvor: Pixsell / Autor: tportal.hr