Kaže što msili

Znakovita izjava Hrvata Hezonje nakon pobjede Reala i pitanja koje ga je iznenadilo: Nadam se da je to definitivno prošlost!

07.10.2022 u 11:22

Bionic
Reading

U prvom kolu košarkaške Eurolige madridski Real gostima je nadigrao Panathinaikos 71:68, a nakon utakmice nekoliko riječi rekao je i hrvatski reprezentativac Mario Hezonja

Iako Mario Hezonja nije bio među boljim igračima grčkim novinarima bio je zanimljiv jer je po povratku iz NBA lige igrao za Panathinaikos.

Za 18 minuta na parketu 27-godišnji Hezonja ostvario je učinak od osam koševa i tri skoka, no ostaje dojam da je bio pasivan u napadu i više se posvetio obrani.

Obzirom da utakmica nije bila atraktivna i nije bilo puno koševa, Hezonja je na pitanje, koje ga je malo iznenadilo, jesu li po njemu gotova vremena utakmica s malim brojem koševa, iskreno je rekao:

'Iskreno, nadam se da je ta košarka definitivno prošlost. U prošlim vremenima, ako ste posvetili pažnju obrani, stvarno ste imali velike šanse za pobjedu. No, danas ako imate talent u napadu u tom slučaju nema potrebe da to nadoknađujete u obrani. Momčadi koje su atletski napredne u odnosu na protivnika uvijek pobjeđuju. Posebno sada', kazao je Hezonja koji je poznat kao atraktivan igrač kojem paše brza košarka s kratkim napadima. Uostalom, to je pokazivao u NBA ligi kada je igrao za Orlando, New York ili Portland, a to je pokazivao u Europi igrajući za Barcelonu, Panathinaikos i Unics.

'Vidjeli smo i sada na Eurobasketu kako se brza košarka igra. OK, bilo je puno igrača iz NBA-a, ali treneri ovdje u Europi im se prilagođavaju. Oni su također podigli nivo košarke i u europskim momčadi, jer su pomogli svojim suigračima iz reprezentacije. To je sjajno za navijače, za televiziju, za košarku', dodao je Hezonja koji se dobro snašao u Realu, ali ostaje pitanje koliko će pored Muse, Llull i ostalih imati slobode u igri i loptu u rukama. A s loptom u rukama je ipak najopasniji, a ne da kao na prvoj euroligaškoj utakmici čeka u kutu terena dodavanje i po 5,6 napada ne dotakne loptu. No, o tome odlučuje trener Reala Jesus Mateo koji će vjerojatno tijekom sezone morati pronaći idealnu poziciju za Hrvata koji je bio nositelj igre prošle sezone u Unicsu te je uz to bio MVP (najkorisniji igrač) regionalne VTB lige.