DALIĆEVE BRIGE

Zna se tko ulazi umjesto Dejana Lovrena, ali i tko bi mogao predvoditi napad protiv Walesa

23.03.2023 u 06:30

Bionic
Reading

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom ove je subote (stadion Poljud, 20.45 satI) prva utakmica nakon osvojene svjetske bronce u Katru u prosincu prošle godine. Naravno, sjećanja na taj uspjeh su još uvijek lijepa i jaka, no protiv Walesa kreće nova misija. S novim, velikim ciljem, ali i minimalnim promjenama u sastavu

U odnosu na SP u Katru, izbornik Zlatko Dalić ostao je bez Dejana Lovrena, koji se oprostio od reprezentativnog dresa, dok ga Ante Budimir i Kristijan Jakić nisu uvjerili da zaslužuju pozive. Barem ne za ove utakmice u ožujku, a koje nude okršaje s Walesom i Turskom.

U jednu ruku to su slatke brige za izbornika, jer sastav je vrlo dobro upoznat s taktičkim zamislima, neke su akcije uigrane i samo je bitno da se dečki do subote posve osvježe.

Istina, niti sada nije moglo bez problema, te su Ivica Ivušić i Bruno Petković otpali za prvi okršaj. Ivušić čak nije ni mogao doći zbog viroze, dok Dinamov napadač ima problema s koljenom i sigurno se neće riskirati pogoršanje ozljede.

Umjesto Ivušića pozvan je Ivo Grbić, koji je također bio dio momčadi na SP-u. Ali mjesto 'jedinice' ionako je osigurano za Dominika Livakovića.

Dražen Ladić, prvi pomoćnik Zlatka Dalića, rekao je u razgovoru za Novu TV da su jedine dvije dileme - tko će zaigrati umjesto Lovrena u stoperskoj liniji, odnosno na desnom krilu.

Ali ako je suditi prema trenutnoj formi, ali i suparniku, čini nam se da bi na Poljudu mogli vidjeti ovaj sastav: Livaković - Juranović, Erlić (Šutalo), Gvardiol, Barišić - Kovačić, Modrić, Brozović - Kramarić (Pašalić), Livaja, Perišić.

  • +9
Trening hrvatske nogometne reprezentacije i posjet pripadnika Četvrte gardijske brigade Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas/PIXSELL