ŠTERBIK ČUDOTVORAC

Zna se kome Španjolska treba dići spomenik nakon osvojene europske titule!

28.01.2018 u 22:16

Bionic
Reading

Arpad Šterbik proglašen je igračem utakmice u finalu Europskog prvenstva ove nedjelje, a njegovo priključenje španjolskoj reprezentaciji bilo je ključno u pohodu na zlatnu medalju...

Legendarni 38-godišnji golman već se bio umirovio i trebala se dogoditi zaista ekstremna situacija da bi ponovo obukao španjolski reprezentativni dres, no izbornik Jordi Ribera uspio ga je nagovoriti da pomogne momčadi nakon što se Perez de Vargas ozlijedio uoči polufinala.

  • +14
EP u rukometu: Švedska - Španjolska Izvor: Reuters / Autor: MARKO DJURICA

Da je Arpad Šterbik neuništiv potvrdio je već u dvoboju protiv Francuske kada je ulazio u igru tek da bi branio sedmerce i uspio ih je skinuti čak tri te tako trasirati put Španjolskoj do velikog finala.

U ključnog utakmici cijelog turnira Ribera je odlučio Šterbika držati na golu gotovo cijeli susret, iako je i Corrales pokazao da je vrhunski golman na ovom prvenstvu.

Bila je to odlična odluka, jer mu se veteran odužio s osam važnih obrana u trenucima kad je Španjolska lomila otpor protivnika i gradila svoju prednost.

Šterbik je zasluženo proglašen igračem utakmice, a je li to bio i posljednji put da smo ga vidjeli u reprezentativnom dresu nakon ovog što se dogodilo na Europskom prvenstvu više nismo sigurni...