BRAVO JEDRILIČARI!

Zlato za Fantelu i Marenića

15.07.2011 u 17:44

Bionic
Reading

Hrvatski jedriličari su na EP u Helsinkiju osvojili čak pet odličja, Tonči Stipanović je u laseru kao i Fantela/Marenić osvojio zlato, Tina Mihelić u laseru i Ivan Kljaković Gašpić u finnu su srebrni, dok je Josip Olujić juniorski europski prvak

Hrvatska posada u klasi 470 Šime Fantela i Igor Marenić osvojila je zlato na Europskom prvenstvu za olimpijske klase u Helsinkiju.

Fantela i Marenić su zadnjeg dana natjecanja obranili prvu poziciju među Europljanima, budući da prvoplasirani Australci Belcher i Page nisu u konkurenciji za odličja. Zadarski dvojac do zlata je došao samo s jednim bodom razlike ispred Britanaca Patiencea i Bithella, dok su broncu uzeli Izraelci Kliger i Sela.

Fantela i Marenić su 2009. u Kopenhagenu bili i svjetski prvaci u ovoj klasi, što je bilo prvo svjetsko seniorsko zlato u nekoj od olimpijskih klasa za hrvatsko jedrenje.

Hrvatski jedriličari su na EP u Helsinkiju osvojili čak pet odličja, Tonči Stipanović je u laseru kao i Fantela/Marenić osvojio zlato, Tina Mihelić u laseru i Ivan Kljaković Gašpić u finnu su srebrni, dok je Josip Olujić juniorski europski prvak.