Kvalifikacije za SP

Zlatku Daliću je laknulo nakon pobjede nad Maltom; izbornik nije skrivao sreću zbog prvog mjesta u skupini, a njegove riječi bude nadu

30.03.2021 u 23:07

Bionic
Reading

Izbornik Zlatko Dalić istaknuo je kako su najvažniji osvojeni bodovi i najavio prvo mjesto u skupini

Hrvatska je s 3:0 pobijedila Maltu i tako upisala nova tri boda i malo popravila dojam nakon lošeg starta u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. koje smo otvorili porazom protiv Slovenije od 1:0 i slabašnom pobjedom od 1:0 nad Ciprom. Spletom okolnosti 'Vatreni' su prvi u skupini sa šest bodova koliko ima i Rusija, a upravo je to nakon utakmice s Maltom istaknuo izbornik Zlatko Dalić.

  • +21
Hrvatska - Malta; Kvalifikacije za SP u Kataru 2022. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

'Čestitam dečkima na pobjedi i prvom mjestu nakon tri utakmice. Bilo nam je teško, ništa nam nije išlo u ovih desetak dana. Šest bodova je tu, ali očekivali smo više. Sada se moramo spremiti za Euro. Danas sam pokušao napraviti prevagu sa svježim igračima. U drugom poluvremenu sam morao uvesti igrače koje nisam planirao da riješe utakmicu i tako je i bilo', rekao je izbornik odmah nakon utakmice pa dodao:

'Ovaj period nam nije bio lagan. Puno toga smo pokušavali, ali nije išlo, no to je tako. Nekad ide, nekad ne ide. Znam da igra nije na nivou na kojem treba biti i na kojem ja želim da bude. Mora biti bolje i kvalitetnije na Euru. Imat ćemo deset dana priprema. Bit ćemo bolji i spremniji nego na ovim kvalifikacijama. Znam da nas čeka puno posla. Rekao sam dečkima da se odmore. Imaju u klubovima naporne sezone. Siguran sam da će biti bolje. Neke stvari smo i danas vidjeli.'

Izbornik se za kraj osvrnuo i na skupinu u kojoj nitko nije maksimalan nakon tri odigrana kola.

'Rekao sam da će grupa biti takva. Slovenija je protiv Hrvatske dala svoj maksimum, potrošila se i kasnije nije mogla izgurati ove utakmice. To je normalno, ritam je težak. Pokazalo se kolika će grupa biti teška, ne samo nama, nego i svima koji se bore za prvo mjesto. Mi znamo što je naš cilj. Ostvarit ćemo ga, bit ćemo prvi u grupi i ići ćemo na Svjetsko prvenstvo', poručio je za kraj Dalić.