nogomet je više od igre

Zlatko Dalić prisjetio se svojih početaka na klupi hrvatske reprezentacije i otkrio na što je posebno ponosan

19.02.2020 u 17:24

Bionic
Reading

U listopadu 2017. godine Zlatko Dalić je imenovan izbornikom hrvatske nogometne reprezentacije. Na SP-u 2018. u Rusiji odveo je 'vatrene' do svjetskog srebra, a sada je najavio Euro 2020. godine

'Puno stvari se promijenilo u mojoj karijeri otkad sam tu, nije to više rad kao u klubu, radim u svojoj reprezentaciji, u svojoj državi, to je ono što meni nema cijenu', kazao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić na početku razgovora za Uefu i nastavio:

'Prošli smo sjajan period i sad smo opet napravili dobru stvar.'

No, ima nešto što posebno raduje našeg izbornika...

'Situacija nije bila sjajna kad sam došao, bilo je puno podjela oko reprezentacije, negativnosti, puno se igralo na praznim stadionima zbog kazni i problema s navijačima. A sada se reprezentacija vratila svom narodu, svi nas gledaju, prate, svi uživaju. Meni je to najvažnije, da smo reprezentaciju vratili narodu', s ponosom je istaknuo Dalić.

U razgovoru je sudjelovao i Mateo Kovačić.

'Naš izbornik? Dosta smiren čovjek, vodi Hrvatsku na pravi način, s ispravnim odlukama, pametno i nadam se da će tako nastaviti', kazao je Mateo, a Zlatko Dalić se za kraj nadovezao:

'Ja nisam došao tu bez razloga, dvanaest godina sam konstantno radio i napravio rezultate, gradio sam ime i karijeru. Tako sad zbog rezultata koje imamo ja živim najljepše sportske dane svoje karijere. Euro 2020.? Moramo biti kvalitetni, uporni, radni... Svjesni da samo kao momčad možemo do velikog rezultata, da ne iskačemo kao pojedinci. Neće biti lako, svima je jasno da ćemo biti pod velikim pritiskom, ali od toga ne možemo pobjeći...'