puno promjena

Zlatko Dalić otkrio kako će napasti Latviju: Došli smo po tri boda...

17.11.2023 u 22:42

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić je za Dnevnik Nove TV najavio utakmicu s Latvijom u kvalifikacijama za Euro 2024.

Hrvatska je početkom rujna na Rujevici razbila Latviju s 5:0, ali sutra će u Rigi 'vatreni' igrati pod puno većim pritiskom. Jasno je to svima, a izbornik Zlatko Dalić ne bježi od uloge favorita.

'Očekuje nas drukčija utakmica nego što je to bilo u Rijeci. Oni su doma puno kvalitetniji i energičniji, s puno više motiva i nas čeka teška utakmica. Došli smo u Rigu kao favoriti, došli smo po tri boda i tako se moramo postaviti. Sve ove probleme moramo zaboraviti, odmaknuti ih od sebe i spremiti se za tešku utakmicu. Mislim da to možemo napraviti', kazao je izbornik Dalić za Dnevnik Nove TV.

Dosta je izostanaka. Umjesto Juranovića na desnom beku vjerojatno će početi Stanišić. No, kako nadomjestiti Kovačića u veznom redu? Majer, Pašalić ili neka treće ideja?

  • +45
Hrvatska nogometna reprezentacija, trening, Riga, 17.11.2023. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

'Pa, nećemo o tim problemima sada, otpao nam je, nažalost, i Sučić, koji nije trenirao tri dana. Imamo kvalitetne zamjene i možemo ih kvalitetno nadomjestiti. Imamo tu Pašalića kojeg ćemo koristiti više u fazi napada, Majera na desnoj strani. Imamo i Ivanušeca koji se oporavio. Mislim da imamo rješenja i da ćemo koristiti se te igrače. Trebat ćemo energiju, svježinu, novu snagu u drugom poluvremenu jer neki igrači nisu bili u nekom ritmu, pogotovo Kramarić i Ivanušec. Morat ćemo na to misliti', kazao je Dalić koji je nakon razočaravajućih i sramotnih poraza od Turske i Walesa najavio da će zvati nove igrače. Ipak, nema previše noviteta u kadru 'vatrenih'...

'Ma, dobro, možda sam ja to rekao u nekom afektu. Ali nakon tri godine sjajnih utakmica i rezultata, bronce na SP i srebra u Ligi nacija, bilo bi glupo raditi neke drastične promjene. Nema nikakve potrebe za tim. Tako bismo poništili ono što smo napravili. Ne, idemo dalje s ovim kadrom, tu se neki novi igrači koji upadaju. To je tako normalno. Ja im i dalje vjerujem, mislim da s ovim kadrom možemo napraviti sve', zaključio je Dalić u razgovoru za za Dnevnik Nove TV.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

>> više statistike potražite OVDJE.

Standings provided by Sofascore