borba za sp 2022.

Zlatko Dalić protiv Rusije izvodi sastav Hrvatske koji još nikada nije igrao zajedno, a ima i nekoliko iznenađenja

01.09.2021 u 09:04

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija ogledom u Moskvi protiv Rusije (20.45 sati po srednjoeuropskom vremenu) kreće u novi mini-ciklus kvalifikacija za SP u Kataru 2022. godine. Trenutno je Hrvatska vodeća u H skupini, s istim brojem bodova kao i večerašnji suparnik, a izbornik Dalić od devet rujanskih bodova sigurno računa na njih barem sedam

Okršajem protiv Rusije, hrvatska nogometna reprezentacija nastavlja svoj put prema svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine. Poraz od Slovenije na startu kvalifikacija bilo je veliko upozorenje za Dalićevu vrstu, a onda je stiglo i ne baš sretno europsko prvenstvo, na kojem je primarni cilj, to jest prolazak skupine ostvaren, ali je ostao dojam da je Hrvatska mogla puno, puno više.

Nažalost, nije. Bilo je grešaka i od strane izbornika, što je i sam priznao u nedavnom intervjuu za tportal, a bilo je i lošijih izvedbi igrača.

Stoga je za ovaj mini-ciklus, a u kojem će Hrvatska igrati protiv Rusije, Slovačke i Slovenije, odlučio pozvati nekoliko novih imena. Nažalost, dogodilo se izborniku i da su mu otpala dva igrača, od kojih je jedan - gotovo nezamjenjiv - Luka Modrić. Drugi je Ante Budimir.

No, kako je pri prezentaciji ovih igrača Dalić rekao, svi pozvani su u dobroj formi, razigrani, rastrčani. I vjeruje u njih.

Naravno, izbornik nikada ne otkriva sastav dan ranije, osim u razgovoru sa suradnicima iz stožera, no prema onome što je najavljivao, ali i prema trenutnoj formi, složili smo vjerojatni sastav.

A to su: na golu Livaković, na bokovima Juranović i Barišić, koji na Euru nije igrao zbog ozljede. Upravo na toj poziciji lijevog beka, možda je i najveća Dalićeva dilema, staviti u igru Gvardiola, ili ipak prednost dati iskusnijem Barišiću, koji je asistencijom sudjelovao u pobjedi Rangersa nad Celticom prošlog vikenda.

Stoperi su Lovren i Ćaleta Car. Na poziciji zadnjih vezni očekujemo Kovačića i Brozovića. U napadačkom dijelu, na desnom boku očekujemo Nikolu Vlašića, koji je potpisom za West Ham sasvim sigurno dodatno rasterećen, dok bi na lijevom mogao zaigrati Ivan Perišić.

U tom bi redu svoje mjesto trebao dobiti i Andrej Kramarić, novopečeni tata, koji je odlično krenuo u novu sezonu, a osim golovima, pozornost je skrenuo i asistencijama, kojima očekujemo da će hraniti i Antonia Mirka Čolaka, prvog topnika švedskog predstavnika u Ligi prvaka, Malmöa.

Vjerojatni sastav: Livaković - Juranović, Lovren, Ćaleta Car, Barišić (Gvardiol) - Brozović, Kovačić - Vlašić, Kramarić, Perišić - Čolak.