ŠVEDSKA MOŽE ŽALITI

Zlatan zabio, Danci ostali na životu u Solni!

14.11.2015 u 22:42

Bionic
Reading

Nogometaši Švedske pobijedili su u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija Dansku u Solni rezultatom 2:1, što uoči uzvrata pitanje putnika na Euro ostavlja potpuno otvorenim...

U 105. dvoboju susjednih zemalja domaćin je bio taj koji je držao dobitni rezultat većim dijelom susreta, no na kraju su se Olsenovi izabranici uspjeli vratiti te produžiti svoju nadu uoči uzvrata koji je na rasporedu u utorak.

Šveđani su u Solni poveli potkraj prvog poluvremena golom Emila Forsberga nakon asistencije Lustiga, da bi isti igrač izborio kazneni udarac u 50. minuti kojeg je Zlatan Ibrahimović pretvorio u 2:0.

Do kraja susreta domaćin je pokušao postići i treći pogodak, no Danci su pritisnuli u završnici te došli do gola u gostima u 81. minuti, kada je Jorgensen zabio nakon kornera.

Do kraja susreta Danska je bila blizu izjednačenju no do njega nije došla, ali za tri dana u Kopenhagenu imat će priliku sve okrenuti na domaćem terenu. Šveđani pak i dalje imaju pozitivan rezultat, no morat će igrati puno bolje u uzvratu ako žele na Euro.



Dodatne kvalifikacije za Euro 2016.:

Švedska – Danska 2:1 (Forsberg 45, Ibrahimović 50 / Jorgensen 81)