Osjeća se kao doma

Zlatan Ibrahimović sasvim iskreno progovorio o Milanu i otkrio što talijanskog diva odvaja od svih ostalih klubova u kojima je igrao

27.12.2020 u 14:33

Bionic
Reading

Zlatan Ibrahimović otkrio je i da želi potpisati novi ugovor s AC Milanom i 40. rođendan dočekati kao milanist

Zlatan Ibrahimović danas ima 39 godina i nastupa za Milan, a u bogatoj karijeri je igrao za velikane kao što su Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, PSG i Manchester United. Jedino se u Milan vratio, a sada je objasnio i zašto.

'Poštujem sve klubove u kojima sam igrao i imam lijepa sjećanja na njih, ali Milan je klub u kojem se osjećam kao kod kuće. Idem u Milanello svaki dan i ne žuri mi se vratiti doma jer ja tamo i jesam doma. Tako sam se osjećao i prvi put kad sam tu došao 2010. godine', rekao je Ibrahimović u razgovoru za Gazzettu dello Sport pa dodao:

'S Gallianijem i Berlusconijem, ekipom, svima u klubu, atmosfera je bila drugačija. Zbog njih si se osjećao kao doma i to mi se sviđalo. Mogao sam biti ono što jesam, a u isto vrijeme igrati za jedan od najvećih klubova na svijetu. Zato je Milan za mene na samom vrhu.'

Ibrahimović je uoči nove sezone produljio ugovor s Milanom koji mu sada traje do ljeta 2021. godine, ali želi ostati barem do idućeg listopada i 40. rođendan proslaviti kao igrač Milana. Pregovori o tome još nisu počeli.

'Nismo o tome još razgovarali. Ta će odluka biti na klubu, ali i na njemu samome. On je posebna osoba koja ima nevjerojatnu motivaciju i veliku inteligenciju. Ta mu kombinacija daje ogromnu snagu u svemu što radi. Ibra našu ekipu čini boljom jer sve izaziva da daju više, a svi u klubu, i igrači i ostali, prihvaćaju taj izazov. On čini razliku', poručio je direktor kluba Ivan Gazidis.

Upravo je zbog Ibrahimovića Milan najbolji klub u Serie A u 2020. godini i na polusezoni je prvi na tablici.

'Pobjede su moja droga. To je teško objasniti, ali kada sam na terenu, jednostavno moram pobijediti. Pod svaku cijenu i baš svaki put. I na trening utakmicama imam 95 posto pobjeda. Ne lažem. Vidjet ćete kad izgubim, ali to nije baš često. Opsjednut sam pobjedama, možda malo i previše. To se odražava i na ekipu. Primjerice, nakon remija s Parmom se to odlično vidjelo. Prije šest mjeseci bi možda svi bili sretni s bodom, ali sad su svi bili ljuti čak i idući dan', otrkio je Ibra.