igrač budućnosti

Još jedan ekstratalent potpisao za Dinamo; njegov životni put podsjeća na Zlatana Ibrahimovića, a igrom asocira na Luku Modrića

03.02.2022 u 08:41

Bionic
Reading

Dinamo je u srijedu potpisao Mahira Emrelija, sada već bivšeg napadača poljske Legije te reprezentativca Azerbajdžana. No, u kancelarijama Modrih razmišljaju i o budućnosti, pa su ugovorom vezali 16-godišnjeg Antonija Kujundžića

Životni put sličan mu je 'dijagramu' proslavljenog Zlatana Ibrahimovića, ali uzor mu je – Luka Modrić. Mladi maksimirski nogometaš Antonio Kujundžić, rođen u Švedskoj, porijeklom iz Bosne i Hercegovine, a nastupa za mlađe uzraste u hrvatskoj reprezentaciji, uz široki je smiješak ovoga tjedna potpisao ugovor s Dinamom.

Rođen je 20. siječnja 2006. u Kalmaru što je, samo za ilustraciju, tek nešto više od mjesec dana prije Modrićeva debija za reprezentaciju. Kujundžić je nastupao u mlađim uzrastima tamošnjega prvoligaša Kalmara da bi u ožujku prošle godine došao u Zagreb i pristupio Lučkom. Četiri mjeseca kasnije postao je član Dinamove kadetske momčadi.

'Moji su roditelji iz Sarajeva, a ja sam rođen u Švedskoj. Sve do prošle godine cijelo sam vrijeme igrao u Švedskoj, u Kalmaru, a posebno sam sretan što me put sad doveo u Dinamo', istaknuo je mladi Kujundžić, a prenosi službena stranica kluba GNK Dinama.

U maksimirskoj je momčadi pojačao strukturu veznoga reda.

'Trener mi je Ivan Mijač, igram na sredini terena, defenzivnog i ofenzivnog veznog. Mogu biti 'osmica', volim igrati 'box to box', a biti i zadnji vezni, po potrebi ', dodao je Kujundžić.

Direktor Dinamove nogometne škole, Tomislav Butina, posebno je zadovoljan ovakvim raspletom:

'Iznimno mi je drago da su djelatnici škole i uprava kluba prepoznali talent u dječaku koji je, srećom, odabrao ovaj klub pa je taj trenutak potpisa ugovora radost za sve nas. To ujedno pokazuje i naše povjerenje koje smo mu pokazali. Nadamo se da će se to kroz njegove nastupe, treninge i angažman pokazati kao lijepa priča'.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Kod svakog je mladog igrača, dakako, teško unaprijed konkretno prognozirati razvoj karijere, pogotovo dok je još u formativnim godinama, ali neki 'obrisi' sugeriraju da su pred njim veliki dometi..

'Idemo se zadržati na ovom trenutku, nisam od onih koji vole davati velike dugoročne procjene, puno je toga na samim mladim igračima koji će kroz svoj trud, angažman, talent i sve što imaju usmjeravati svoju karijeru, dakako uz snažnu potporu samoga kluba. On nam trenutačno donosi kvalitetu više na samom terenu u svojoj generaciji i na poziciji na kojoj igra. Svi smo u školi sretni što imamo takav tip igrača i ponajprije takvu prekrasnu, mladu i pametnu osobu', zaključio je direktor Butina.

  • +39
NK Dinamo - NK Rijeka, 21. kolo HT Prve lige, 30.1.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL
NK Dinamo - NK Rijeka 2:0 sažetak utakmice Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport